Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Operátori využili cenový strop na regulovaný roaming

BRATISLAVA - Všetci traja mobilní operátori na Slovensku vo svojich ponukách prakticky využili cenový strop pre regulované volania a prijímanie hovorov v zahraničí.

Spoločnosti Orange a Telefónica O2 svojim klientom ponúknu maximálne možné ceny, T-Mobile ich nepatrne znížil. Zákazníci si už môžu eurotarify aktivovať, začnú ich využívať najskôr od konca augusta.

Eurotarify prikázala zaviesť operátorom Európska únia, ktorá sa tak snaží znížiť ceny volaní v členských štátoch. Podľa jej nariadenia musia byť ceny vrátane dane z pridanej hodnoty maximálne na úrovni 19,61 Sk za minútový hovor v zahraničí a 9,61 Sk za prijatý hovor v cudzine.

Tieto ceny ponúkne najväčší operátor v krajine Orange aj najmladší hráč na trhu Telefónica O2. Telefónica O2 však okrem členských štátov únie umožní volať za regulované ceny aj na Ukrajine.

Dvojka na trhu, T-Mobile, regulované ceny znížila ešte o desať halierov za minútu hovoru. Volanie zo zahraničia tak vyjde na 19,50 koruny a prijatie hovoru v cudzine na 9,50 Sk. Okrem štátov EÚ budú tieto ceny platiť aj v Chorvátsku.

Klienti mobilných operátorov sa po zverejnení regulovaných ponúk môžu rozhodnúť, či majú záujem o eurotarify, alebo si zatiaľ plánujú ponechať iné roamingové ceny. Tie majú v súčasnosti v ponuke všetky tri spoločnosti, okrem toho svojim zákazníkom umožňujú využívať aj rôzne časovo obmedzené letné akcie. V prípade, že sa zákazník rozhodne prejsť na regulované roamingové ceny, nebude za to operátorom platiť žiadne poplatky. Eurotarify spoločnosti Orange a T-Mobile zavedú od 30. augusta, Telefónica O2 ich spustí od 1. septembra.

Roamingové eurotarify mobilných operátorov na Slovensku (ceny vrátane dane z pridanej hodnoty):
 

Orange Slovensko T-Mobile Slovensko Telefónica O2 Slovakia
Volanie v rámci EÚ 19,60   19,50 19,60
Prijaté hovory v rámci EÚ 9,60 9,50
9,60
Zdroj: internetové stránky mobilných operátorov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu