Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kuenz-SK zvažuje rozšírenie závodu v Kechneci

Závod Kuenz-SK v parku Kechnec
Závod Kuenz-SK v parku Kechnec

BRATISLAVA - Spoločnosť Kuenz-SK, s.r.o., patriaca do rakúskej strojárskej skupiny Hans Künz GmbH, zvažuje ďalšie rozšírenie svojej investície na Slovensku.

Firma v súčasnosti dokončuje výstavbu svojej tretej výrobnej haly v priemyselnom parku Kechnec, kde doteraz preinvestovala približne 8,3 mil. eur, čo je o 1,5 mil. eur viac oproti pôvodne plánovanej investícii. Ako ďalej informovala spoločnosť, už v súčasnosti sa zvažuje výstavba ďalšej výrobnej haly pre strojárske výrobky o dĺžke do 150 metrov.

Podľa konateľa spoločnosti Kuenz-SK Hyneka Weissa doteraz najdlhší výrobok naprojektovaný a vyrobený v parku Kechnec meral 34 metrov a vážil 56 ton. "Predĺženie prvej haly a postavenie haly číslo 4 nám umožní výrobu aj tých najrozmernejších portálov našich žeriavov," uviedol.

Kuenz-SK vyrába samostatné konštrukčné časti pre kontajnerové a špeciálne žeriavy, ako aj ťažké zvarence pre vodné elektrárne. V parku Kechnec realizuje kompletný výrobný proces od konštrukcie, nákupu, technologickej prípravy výroby, plánovania výroby, zvárania a presného obrábania, až po povrchovú úpravu a montáž. Kuenz-SK v súčasnosti zamestnáva 75 pracovníkov

Výstavbu nového závodu v Kechneci začala spoločnosť Kuenz - SK začiatkom júna 2005. Necelý rok predtým jej vláda odsúhlasila štátnu pomoc vo forme úľavy na dani z príjmu do 81,2 mil. Sk. Závod otvorila v máji minulého roka. Ročný obrat spoločnosti sa predpokladá pri úrovni približne 350 mil. Sk. Celá produkcia zo závodu v Kechneci by pritom mala smerovať na zahraničné trhy, a to do Rakúska, Nemecka či Švajčiarska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu