Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Slovak Telekom podpísal zmluvu o predaji Rádiokomunikácií

BRATISLAVA - Telekomunikačný operátor Slovak Telekom podpísal v piatok zmluvu o predaji akcií dcérskej spoločnosti TBDS, ktorá zahŕňa aj Rádiokomunikácie, firme TRI R. Transakciu ešte musí schváliť Protimonopolný úrad (PMÚ). ČTK o tom informovali spoločnosti. Rádiokomunikácie zabezpečujú šírenie televízneho a rozhlasového signálu.

Na obchode sa obe strany dohodli ešte v polovici mája. Kúpnu cenu ani ďalšie podmienky transakcie nezverejnili. Spoločnosť TBDS zahŕňa okrem bývalého odštepného závodu Rádiokomunikácie tiež firmu RK Tower.

"Po zavŕšení transakcie PMÚ sa sústredíme na zlepšenie pokrytia územia Slovenska kvalitným televíznym signálom a predovšetkým na prípravu prechodu na digitálne televízne vysielanie," uviedol Eric Vattier, riaditeľ spoločnosti I.T.A. Telecom Slovakia, ktorá je členom konzorcia TRI R.

Vedenie Telekomu pred časom informovalo, že príjem z predaja Rádiokomunikácií chce vynaložiť napríklad na investície do internetových technológií. Podľa skorších nepotvrdených informácií telekomunikačný operátor predal Rádiokomunikácie za 3,51 miliardy Sk.

Rádiokomunikácie skončili minulý rok s čistým ziskom 318 miliónov korún, výnosy podniku dosiahli 965 miliónov Sk. Firma mala 332 pracovníkov.

V Telekome kontroluje štát celkovo 49 percent akcií, väčšinu drží nemecký Deutsche Telekom. Ministerstvo dopravy s predajom Rádiokomunikácií nesúhlasilo, nedokázalo ho však zablokovať. V predstavenstve Telekomu štát totiž nemá väčšinu.

Štátny podiel v Telekome si delia ministerstvo dopravy, ktoré kontroluje 34 percent akcií a Fond národného majetku s 15-percentným balíkom. Vláda ešte v júni rozhodla, že celý podiel štátu v Slovak Telekome sústredí vo fonde.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu