Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Poplatky za rozhlas: Ďalšie pokuty nehrozia

Slovenský rozhlas
Slovenský rozhlas

BRATISLAVA - Koncesionári môžu zostať pokojní. Slovenský rozhlas síce prehral súd s vymáhačmi poplatkov zo spoločnosti Lawyer Partners, „zábudlivým“ poslucháčom však ďalšie státisícové pokuty nehrozia. Verdikt súdu totiž nemá vplyv na takzvaný generálny pardon, ktorý nedávno schválili poslanci parlamentu.

Súkromná spoločnosť vymáha dlh za koncesie od roku 2005. Zákon z polovice 90. rokov jej umožnil, aby inkasovala aj doslova astronomické pokuty. Koncesionárom sa pre niekoľkokorunový nedoplatok vyhrážala státisícovými, ba aj miliónovými sankciami. Rozhlasu sa takýto postup nepáčil, preto napadol zmluvu medzi ním a vymáhačmi. Na súde však neuspel. „Urobili sme všetko pre to, aby sa zamedzilo vymáhačským aktivitám,“ povedal Novému Času zástupca generálnej riaditeľky rozhlasu Vladimír Repčík.

Koncesionári, ktorí za rádio zaplatili s oneskorením, sa však pokút báť nemusia. „Rozhodnutie sa týka účastníkov tohto konania - Slovenského rozhlasu a Lawyer Partners,“ potvrdil hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. To znamená, že generálny pardon platí aj naďalej. A to pre všetkých, ktorí včas vyrovnali svoj dlh za koncesie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu