Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Netradičné brigády: Takto si v lete privyrábame!

Előd Szmuda (20) si pochvaľuje, že pracuje na čerstvom vzduchu. Zobraziť galériu (5)
Előd Szmuda (20) si pochvaľuje, že pracuje na čerstvom vzduchu.

SLOVENSKO - Je tu leto, čas ničnerobenia a prázdnin! Nie všetci študenti však myslia len na oddych. Mnohí sa hneď po skončení školského roka či skúškového obdobia vrhnú do práce, aby si zarobili nejakú korunu. Dobrý príklad študentov nasledujú aj niektorí pracujúci, ktorí si tiež privyrábajú letnými brigádami. A niekedy sú to veľmi kuriózne zamestnania.

Sprievodca na vláčiku
mzda: 7 600 Sk

LEVICE - Vysokoškolák Előd Szmuda (20) si privyrába ako sprievodca na turistickom vláčiku na trase medzi Levicami a kúpaliskom Margita-Ilona. „Je to príjemná zmena oproti náročnému štúdiu. Pasažieri si väčšinou spievajú a zabávajú sa. Nikdy nie je nuda,“ smeje sa Előd.

Netradičné brigády: Takto si
Zobraziť galériu (5)

Asistentka kúzelníka
mzda: 15 000 Sk

BRATISLAVA - Netradičnú brigádu má nepochybne Katka Hýbalová (19). Je asistentkou kúzelníka Petra Šestáka. „Je to záľuba, tanec, šou a dobrodružstvo v každom vystúpení,“ povedala príťažlivá Katka.
Netradičné brigády: Takto si
Zobraziť galériu (5)

Čašníčka na horskej chate
mzda: 11 000 Sk

VYSOKÉ TATRY - Brigáda v atraktívnom horskom prostredí je snom nejedného študenta. Popradčanke Tamare Vokaľovej (19) sa pošťastilo pracovať na Zamkovského chate (1 475 m). „Zbožňujem hory a tento božský pokoj,“ pochvaľuje si Tamara, ktorá upratuje izby, predáva v bufete a roznáša nápoje.
Netradičné brigády: Takto si
Zobraziť galériu (5)

Sprievodkyňa v jaskyni
mzda: 9 000 Sk

JASOV - Študentka Lucia Hiľovská (19) robí sprievodkyňu v jaskyni v Jasove: „Veľmi ma to baví. Navyše práca s ľuďmi je zaujímavá, lebo skupiny sa striedajú. Využívam pritom aj svoje znalosti z angličtiny, nemčiny a maďarčiny.“
Netradičné brigády: Takto si
Zobraziť galériu (5)

Pohonička koní
mzda: 8 000 Sk

KOŠICE - Eva Zuckerová (21) miluje kone. Našla si preto brigádu v košickej zoo, kde sa stará o tieto zvieratá a vozí na nich deti na hipodróme. „Prázdniny teda strávim príjemne a niečo si aj zarobím,“ hovorí študentka Eva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu