Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Biznis roka: Boháč Hoffmann vstúpil do finančnej skupiny J&T!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Majitelia J&T Finance Group a Istrokapital SE sa dohodli na vzájomnej kapitálovej previazanosti oboch spoločností. Ako ďalej informovala hovorkyňa J&T Nikol Kubaská, skupiny sa pripravujú na vstup na nové finančné trhy. Istrokapital SE nadobudne navýšením kapitálu 24 % na základnom imaní skupiny J&T. Transakcia podlieha schváleniu regulatórnymi orgánmi v SR a ČR a Protimonopolným úradom SR.

Ako skonštatoval prezident J&T Jozef Tkáč, vstup Maria Hoffmanna do akcionárskej štruktúry J&T je logickým vyústením takmer 15 rokov trvajúcej spolupráce. "Dnes obe skupiny patria medzi najväčšie na domácom trhu, no pri úvahách o vstupe na finančné trhy krajín ako Poľsko, či Rusko sa dostávame do prostredia s ďaleko väčšími hráčmi. A tak sme po dlhoročnom koketovaní s myšlienkou spojenia oboch skupín konečne identifikovali dostatočne silný dôvod, prečo ju uskutočniť," komentoval dohodu Tkáč.

Predseda správnej rady skupiny Istrokapital Mario Hoffmann k dohode uviedol, že skupinu J&T a jej zakladateľov vníma ako najbližších obchodných partnerov, s ktorými si rozumie nielen v biznise, ale aj ľudsky. "Prepojenie holdingov vytvára priestor pre realizáciu projektov vo finančníctve, ako aj pre ďalšie spoločné investičné záujmy a rozvoj nových významných projektov," povedal Hoffmann. Nové podiely Jozefa Tkáča a Ivana Jakaboviča tak budú zhodne po 38 %.

Skupina J&T sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Svoje služby rozvíja predovšetkým na trhoch Českej republiky, Slovenska a Ruskej federácie. Istrokapital SE, ktorá začala svoje pôsobenie v roku 1996, patrí medzi významné finančné skupiny v regióne strednej Európy. Spoločnosti patriace do skupiny Istrokapital poskytujú komplexné služby najmä v oblasti bankovníctva a finančníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu