Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Jelšave je 34,36 % nezamestnaných: Zatvárajú už aj krčmy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JELŠAVA - Zníženú kúpyschopnosť obyvateľov pocítili už aj podnikatelia v Jelšave. Od začiatku roka zatvorili dve pohostinské zariadenia. Ako povedal primátor Jelšavy Milan Kolesár, samospráva má už avizované zatvorenie tretej prevádzky a problémy hlásia aj predajne potravín.

V okrese Revúca sa miera nezamestnanosti v januári medziročne zvýšila o 3,39 percentuálneho bodu. Momentálne je v okrese bez práce 34,36 percenta ľudí.

 V Jelšave fungovalo ešte vlani sedem pohostinských zariadení. Podnikatelia však pocítili odliv klientov a prevádzky začali postupne zatvárať. Pocítila to aj samospráva, pretože priestory dvom zatvoreným krčmám prenajímalo mesto.

"O tom, že na Gemeri sa ťažko žije a že je tu zlá ekonomická situácia, svedčí aj fakt, že sa zatvárajú už aj krčmy. Tie sú pre Slovákov typické a fungovali aj v časoch, keď bola najväčšia bieda. V našich priestoroch už dve zariadenia ukončili svoju činnosť a mám avizované aj od niektorých súkromníkov, že klientela slabne. Nie sú to len krčmy, ale aj iné zariadenia, obchody, kúpna sila tu v Jelšave je veľmi slabá," skonštatoval Kolesár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu