Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemeckí zamestnanci VW si prilepšia: Dostanú bonus 7 200 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Automobilový koncern Volkswagen (VW) vyplatí svojim zamestnancom v Nemecku za rok 2012, v ktorom zaznamenal rekordné tržby aj zisky, bonus 7 200 eur. Spoločnosť o tom informovala v stredu. V porovnaní s rokom 2011 to predstavuje zníženie o 4 %.

Dozorná rada automobilky minulý týždeň zaviedla limity pre odmeny najvyšších manažérov. Pre šéfa koncernu Martina Winterkorna to znamená, že jeho príjem za rok 2012 neprekročí čiastku 14,5 mil. eur. Rok predtým mu kombinácia základného platu a odmien priniesla celkovo 17,5 mil. eur, čo vyvolalo v Nemecku rozhorčenie verejnosti nad neprimeranými platmi manažérov.

Najväčší výrobca automobilov v Európe obmedzuje bonusy radových zamestnancov a najvyšších manažérov v čase, kedy sa pripravuje na rastúci tlak konkurencie na globálnych automobilových trhoch. Minulý týždeň VW pripustil, že prevádzkový zisk skupiny môže v roku 2013 stagnovať.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku vyše 20 rokov. Od roku 1991 vyrobil už 3 mil. vozidiel, zamestnáva vyše 8 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Škoda Citigo, Seat Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2012 vyrobil viac ako 210 tis. vozidiel, obrat spoločnosti predvlani dosiahol úroveň 5,19 mld. eur. Približne 99,8 % produkcie smeruje na export.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu