Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Kuriózny poisťovací podvod: Holíčan "ukradol" vlastné BMW a zakopal ho na záhrade!

Auto Holíčan ukryl do hlbokej jamy, kde ho chcel rozobrať Zobraziť galériu (5)
Auto Holíčan ukryl do hlbokej jamy, kde ho chcel rozobrať (Zdroj: polícia)

HOLÍČ - Novinka vo svete podvodu! O tom, že fantázia prefíkaných podfukárov zarábajúcich na dôvere poisťovacích spoločností je nekonečná, svedčí aj prípad z Holíča, ktorý šokoval nejedného skúseného policajta. Po uši zadlžený mladý Holíčan (33) najprv nahlásil krádež auta, ktoré mal po celý čas na dvore, a pred pátrajúcimi mužmi zákona ho neskôr ukryl na naozaj kuriózne miesto.

Holíčan sa rozhodol so svojimi dlhmi skoncovať raz a na vždy nie zrovna najlepším spôsobom ešte v polovici januára, kedy nahlásil krádež vlastného BMW X5. "Auto bolo podľa jeho tvrdenia zaparkované v Holíči na ulici Pri kaštieli, odkiaľ ho odcudzil neznámy páchateľ," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Polícia začala po kradnutom aute pátrať, no napriek všetkej námahe, bezúspešne.

Až po dvoch mesiacoch muži zákona dostali tip, že kradnuté BMW by malo byť na jednom z pozemkov záhradkárskej osady v Holíči. Keď prišli na miesto, nestačili sa diviť. Nielen, že pozemok, na ktorom sa auto nachádzalo, patril jeho majiteľovi, BMW bolo dokonca ukryté na takom kurióznom mieste, kde by ho zrejme nikdy nehľadali. "Na pozemku, vo veľkej vykopanej jame, sa skutočne nachádzalo auto BMW X5," dodala Kredatusová.

Auto chcel Holíčan v jame postupne rozobrať.
Zobraziť galériu (5)
Auto chcel Holíčan v jame postupne rozobrať.  (Zdroj: polícia)

Polícia následne začiatkom apríla vykonala prehliadku miesta aj za prítomnosti majiteľa, ktorý sa pod ťarchou dôkazov k plánovanému poisťovaciemu podvodu nakoniec priznal. "Krádež auta nafingoval a získal tak poistné plnenie z českej poisťovne v hodnote 250 000 Kč," informovala hovorkyňa s tým, že auto Holíčan kúpil v Česku. Zaevidované ho mal na českú príbuznú a u západných susedov bolo taktiež poistené proti krádeži.

V hlbokej jame ho mal v pláne postupne rozobrať a rozpredať na súčiastky. Peniaze, ktoré by takýmto podvodným spôsobom získal chcel použiť na splatenie dlhov, ktorých ťarchu už ďalej nedokázal znášať. Polícia tak mohla trestné stíhanie pre krádež auta zastaviť a rozbehla nové vo veci krivej výpovede a poisťovacieho podvodu. Holíčanovi zaň teraz hrozí až 5 rokov za mrežami.

Kuriózny poisťovací podvod: Holíčan
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu