Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

EK schválila pomoc pre menšie španielske banky: Dostanú 1,87 miliardy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Európska komisia dnes schválila plány reštrukturalizácie štyroch menších španielskych bánk a s tým spojenú pomoc v objeme 1,87 miliardy eur. Urobila tak pár týždňov potom, ako súhlasila s plánmi reštrukturalizácie a poskytnutím pomoci pre štyri väčšie ústavy. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

EK oznámila, že súhlasila s plánmi reštrukturalizácie bánk Liberbank, Caja3, Banco Mare Nostrum a Banco CEISS. "V priebehu pár mesiacov sa nám podarilo odštartovať kompletnú reštrukturalizáciu ôsmich (španielskych) bánk," povedal komisár Európskej únie pre hospodársku súťaž Joaquín Almunia, ktorý dodal, že to prispeje k "obnoveniu zdravého finančného sektora v krajine".

Na základe plánov reštrukturalizácie musia spomínané štyri banky zastaviť poskytovanie úverov pre realitný sektor a namiesto toho sa zamerajú na retailové aktivity a poskytovanie pôžičiek malým a stredným podnikom. V novembri schválila EK pomoc v objeme 37 miliárd eur pre štyri väčšie banky, konkrétne pre Bankiu, Banco de Valencia, Novagalicia Banco and Catalunya Banc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu