Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

OECD: Nádej na zotavenie Španielska je nepatrná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielsko je v dlhotrvajúcej recesii a na rýchle zotavenie je iba malá nádej. Vo štvrtok to vyhlásili predstavitelia Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

"Perspektíva bezprostredného zotavenia zostáva naďalej nepatrná," vyhlásila OECD vo svojej správe o španielskej ekonomike. Podľa prognózy, ktorú OECD zverejnila na svojej internetovej stránke, by reálny hrubý domáci produkt (HDP) Španielska mal v tomto roku poklesnúť o 1,3 percenta a v budúcom roku by sa mal reálny HDP krajiny znížiť o 1,4 percenta.

Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj v utorok revidovala prognózu rastu globálnej ekonomiky pre tento a budúci rok smerom nadol. Organizácia varovala, že dlhová kríza v eurozóne je najväčšou hrozbou pre globálnu ekonomiku.

OECD predpokladá, že svetová ekonomika v tomto roku porastie o 2,9 percenta a v budúcom roku posilní o 3,4 percenta. Organizácia zároveň vyzvala centrálne banky, aby sa pripravili na mimoriadne uvoľňovanie monetárnej politiky v prípade, že sa politickým lídrom nepodarí nájsť dôveryhodné riešenia dlhovej krízy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu