Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Prešove vyrastie miliardové Forum

Toto sú prvé návrhy, ako by malo vyzerať Forum.
Toto sú prvé návrhy, ako by malo vyzerať Forum.

PREŠOV - Prešov zmení svoju tvár! Priamo v centre mesta na parkovisku pod Tescom vyrastie do troch rokov nové obchodno-kultúrne centrum. Postaví ho holandský investor, ktorý mestu za pozemky zaplatil približne 117 miliónov korún.

„Stavať začneme v závere budúceho roku alebo na začiatku roka 2008. Centrum chceme otvoriť v lete roku 2009,“ povedal riaditeľ spoločnosti Multi Development pre strednú Európu Ronald Dasbach o najväčšej investícii v Prešove za posledných dvadsať rokov. Presné termíny odovzdania závisia od toho, ako sa podarí vybaviť potrebné formality. Holanďania svoj projekt nazvali Forum Prešov. Do výstavby chcú investovať 25 až 26 miliónov eur (887 až 922 miliónov korún). Keďže komplex vyrastie v historickom centre, prispôsobia svoj projekt tak, aby zapadol do okolitej architektúry.

V komplexe budú obchody, reštaurácie aj kiná. Vedľa centra postavia park. Pod zemou sa chystajú vybudovať parkovisko. Navyše sa Holanďania ponúkli postaviť novú tržnicu, ktorá by mala nahradiť tú súčasnú, ktorá sa rozpadáva. „Tržnicu však nebudú prevádzkovať sami, mienia ju odovzdať mestu,“ povedal tlačový tajomník prešovskej radnice Michal Kaliňák. Centrum je naplánované s dvomi až tromi poschodiami a bude mať rozlohu 16-tisíc štvorcových metrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu