Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zaradenie SR medzi top 10 destinácií v Lonely Planet krajinu zviditeľní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA- Zaradenie Slovenska do zoznamu desiatich najlákavejších cestovateľských cieľov pre rok 2013, ktorý pripravuje vydavateľ príručiek pre cestovateľov Lonely Planet, pomôže podľa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) krajine zviditeľniť sa.

"Tento skvelý výsledok je zároveň výzvou pre všetky subjekty v cestovnom ruchu na prilákanie väčšieho počtu zahraničných návštevníkov," skonštatovala generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová. Zároveň ju teší, že sprievodca odporúča turistom na Slovensku také miesta, ako sú Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013, či lyžiarske strediská alebo hlavné mesto.

Slovensko sa v zozname desiatich krajín s názvom Best in Travel 2013 - Top 10 umiestnilo na piatom mieste. Prehľad, ktorému dominuje Srí Lanka, zverejnila v utorok (23.10.) internetová stránka www.lonelyplanet.com.

Slovensko ocenili autori zoznamu za kultúru, dobrodružnosť a množstvo turistami neprebádaných oblastí. Ilustrujú to fotografiou malebnej obce Nižné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa. Oceňujú veľké zmeny, ktorými Slovensko prešlo za dve desaťročia od Nežnej revolúcie. Píšu, že v súčasnosti sa síce Slovensko vo vyhľadávači Google objavuje na vrchole rebríčkov lacných ponúk lyžiarskych zájazdov a rozlúčok so slobodou, no nastal čas, aby turistický priemysel prijal zmenený obraz krajiny a pripravil sa "na cestu za očakávanou párty v roku 2013".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu