Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Európsky parlament odmietol škrty v rozpočte v roku 2013

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Európsky parlament (EP) zamietol škrty v rozpočte Európskej únie v roku 2013, ktoré navrhla Rada EÚ. Európsky parlament v snahe podporiť ekonomický rast a tvorbu nových pracovných miest v uznesení, ktoré prijal v utorok, odmietol navrhované škrty v sume 1,9 mld. eur z júla tohto roka v oblastiach, ktoré poslanci považujú za kľúčové pre naštartovanie hospodárstva.

Týka sa to najmä investícií do výskumu, podpory podnikania a zamestnanosti. Za uznesenie hlasovalo 492 poslancov, 123 poslancov bolo proti a 82 sa hlasovania zdržalo. EP o tom informoval na svojej internetovej stránke.
Odvtedy, ako do platnosti vstúpila Lisabonská zmluva, prebieha diskusia o rozpočte EÚ, ktorého návrh predkladá Európska komisia, v jedinom čítaní. Po ňom nasleduje 21-dňové zmierovacie konanie medzi Radou EÚ a

Európskym parlamentom. Zmierovacie konanie sa začne stretnutím vyjednávačov EP a Rady EÚ 26. októbra. Posledné stretnutie je naplánované na 9. novembra. Ak sa podarí dospieť k dohode, EP bude o dosiahnutom kompromise hlasovať počas novembrového plenárneho zasadania v Štrasburgu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu