Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aké sú mzdy telefonistov a ľudí za pultom

Najvyššie mzdy majú telefonisti v Bratislave. Zobraziť galériu (3)
Najvyššie mzdy majú telefonisti v Bratislave.

BRATISLAVA - Odhaľovanie mesačných zárobkov v jednotlivých odvetviach pokračuje. Dnes vám Nový Čas prináša prehľad o tom, koľko za svoju prácu za pultom dostávajú predavačky a ako sú na tom ľudia pracujúci ako telefonisti.

- Pracujem ako predavačka v pokladnici v potravinách už štvrtý rok. Môj mesačný plat je 8 200 Sk v hrubom, pričom za mesiac odrobím 170 hodín, čo je 8,5 hodiny denne. So svojím platom som spokojná a nemám žiadne finančné problémy.
Mária z Bratislavy

- Sme kolektív pracovníčok, ktoré predávajú v novinových stánkoch. Máme od 30 do 50 rokov, niektoré tu pracujeme aj 30 rokov, máme stredoškolské vzdelanie a plat príbuzný s upratovačkami. Náš mesačný príjem je cca 9 500 Sk v hrubom, čo je asi polovica priemernej mzdy na Slovensku a pritom máme hmotnú zodpovednosť a pracujeme s peniazmi. Platy, ktoré zarábame, nám nestačia ani na základné životné potreby.
Predavačky z Kysúc

- Predavačky Jednoty zarábajú v čistom 7 000 Sk a z týchto peňazí si ešte musia platiť školenia. Vraj robia aj cez víkendy po 8 hodín a na výplatnej páske majú napísané a zaplatené len 4 hodiny. Je to normálne? Je to skôr novodobá forma vykorisťovania.
Čitateľ - Vranov nad Topľou

- Pracujem u súkromníka v obchode už 4 roky. V hrubom to predstavuje asi 8 000 Sk. Nemám maturitu, no vcelku sa mi darí. Nemám žiadny nadštandard, za to si však môžem byť istá, že pätnásteho v mesiaci mám výplatu vždy na účte. A to nie je všade pravidlom.
Iveta zo Spiša

- Pracoval som rok a pol ako telefonista, ktorý prijíma a prepája hovory na linke technickej podpory. Plat na tejto pozícii bol 10 000 Sk hrubého :) plus odmeny v závislosti od spokojnosti zákazníkov do výšky 2 000 Sk. To by možno nebolo až také tragické. Ale tragické je, že to bolo pre najväčšiu a najbohatšiu IT firmu a že plat sa mi nezmenil za rok a pol ani o korunu. Keď toto niekomu hovorím, ani mi neverí. No, bohužiaľ, je to realita na Slovensku.
Čitateľ Peter

Všetko o platoch učiteľov a lekárov

Ako sú ohodnotení učitelia na Slovensku? A koľko mesačne zarába lekár? Ak máte podobné zamestnanie, napíšte nám.

Aké sú mzdy telefonistov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu