Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zarobte viac peňazí: Rekvalifikácia vám môže pomôcť!

Rekvalifikáciou si môžete zvýšiť nielen vzdelanie ale aj plat.
Rekvalifikáciou si môžete zvýšiť nielen vzdelanie ale aj plat.

Ak nie ste spokojní so svojím mesačným príjmom, neváhajte so zvýšením kvalifikácie. Vo väčšine prípadov vám môže pomôcť k jeho zvýšeniu. Systém odmeňovania je u každ ého zamestnávateľa individuálny, môže sa však pohybovať od päťsto korún vyššie.

V súčasnosti existuje množstvo príležitostí, ako sa zdokonaliť v oblasti, v ktorej pracujete. Najlepšou alternatívou je, keď vám zvýšenie vzdelania navrhne šéf sám. Niektorí zamestnávatelia sú doko nca ochotní vzdelanie uhrádzať z vlastného vrecka.

Ako sa odmeňuje


Zamestnávateľ si stanovuje špeciálne kvalifikačné požiadavky už na začiatku pri prijímaní. No čoraz častejšie sa môžete stretnúť aj s tým, že po dmienky upravuje počas výkonu fun kcie. To, že vás pošle zvýšiť si kvalifikáciu, môže znamenať nielen nadobudnutie vedomostí, ale aj zvýšenie platu. „V Zákon níku práce je spomenutý systém o d meňovania podľa stupňa vzdelania, ale jazykové a iné doplnkové znalosti tam nie sú uvedené. Tie si každý zamestnávateľ ,nastavuje‘ sám,“ povedala Mária Janušová z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Zvýšenie platu


Podľa Janušovej sa nedá presne vymedziť, o koľko vám plat zvýšia, ak si spravíte vysokú školu alebo rekvalifikačný kurz. „Zamestnávateľ môže zamestnacovi prisľúbiť a následne vyplácať viac peňazí vo forme odmien alebo prémií,“ dodáva. Odmeny sa väčšinou vyplácajú od 500 Sk vyššie, niekto rí zam estn ávatelia sú štedrejší a „dávajú“ až niekoľko tisíc korún. Najčastejšie sa tak deje práve v oblasti výrobných technológií, kde sa trh neustále obohacuje o nové trendy a novinky.

Ako si hľadať vhodný kurz


1. Hľadanie kurzu na vlastnú päsť. Celý kurz si však v tomto prípade hradíte sami.

2. Zvyšovanie kvalifikácie kvôli zamestnávateľovi. Takáto forma vzdelávania je veľmi výhodná. Zväčša vám ju totiž zabezpečí a zaplatí zamestnávateľ. Po jej ukončení vám dokonca môže zvýšiť platové ohodnotenie.

Zaujímavé stránky
www.aveducation.sk
www.jaspis.sk
www.immplus.sk
www.studio-arria.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu