Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Forbes – Rebríček najväčších firiem sveta Forbes Global 2000

(Zdroj: Forbes)

BRATISLAVA - Spomínate si ešte, ako sa žilo v časoch, keď neexistoval internet? Ako vyzeral svet, v ktorom sa dali čítať iba skutočné knihy a vychádzali iba papierové noviny?

V exkluzívnom rozhovore s názvom Ako budú ľudia spolu hovoriť Ondrej Smolár, šéf jedného z lídrov slovenského IT, Soitronu prezrádza, ako na začiatku 90. rokov skladal certifikačné skúšky. Horko-ťažko zháňal odborné knihy, aby mohol Soitron priviesť do projektov s vtedajším počítačovým gigantom, firmou Novell. Od tých čias Soitron vyrástol a expanduje. Aktuálne pracuje na digitalizácii Rumunska a Turecka.

V májovom čísle tiež nájdete:

Rebríček najväčších firiem sveta Forbes Global 2000.

Kto je väčší, Shell alebo PetroChina? JPMorgan alebo čínska banka ICBC? Exkluzívny rebríček svetových firiem podľa tržieb, trhovej hodnoty, zisku a aktív.

Bezpečnosť Facebooku.

Bývalý prokurátor Joe Sullivan ako Hlavný policajt na Facebooku prenasleduje na sociálnej sieti hackerov a pedofilov. Viete, že ak rozosielate viac ako 80 percent žiadostí o priateľstvo ženám, jeho počítače si vás všimnú?

Doprastav a elektronické aukcie.

Šéf stavebnej firmy Dušan Mráz tvrdí v rozhovore Nezaslúžená glorifikácia elektronických aukcií, že na verejné obstarávanie už ani nevie nájsť slušný výraz.

Sarajevo pred 20 rokmi.

Oliver Dujmović napriek strachu z ostreľovačov v obkľúčenom meste založil svoj bar a dočkal sa aj vytúženého koncertu U2. Najlepšie žúry? V Sarajeve cez vojnu.

Májové číslo ešte ponúka pohľad na akvizičné stratégie gigantov Googlu a Applu v článkoch: Život podľa vyhľadávača a Tajný plán pre hotovosť Applu a ako sa darí vedeniu Fordu Prečo sa Ford stále musí báť. Ekonóm Ľudo Ódor uvažuje, či zadlžené krajiny Európskej únie môžu devalvovať Zostať či opustiť euro? a americký analytik Richard Lehmann radí investorom, čo robiť proti inflačnej politike Fedu Tajný finančný plán Bena Bernankeho.

Online objednávka na: www.forbes.sk

Informácie o predplatnom na tel.: 02 2086 6333

Prestížny ekonomický mesačník Forbes už viac ako rok vychádza na Slovensku.

Forbes ponúka návod na úspech v biznise a podnikaní, odkrýva tajomstvá príbehov úspešných ľudí, vizionárov, ktorí stoja za zrodom nových technológií a najcennejších svetových značiek. Forbes je magazín o biznise a pre biznis. Čitateľom prináša informácie s najvyššou hodnotou a perspektívu pre všetkých, ktorí majú radi výzvy.

Forbes pravidelne prináša rebríčky, ktorými sa najviac preslávil a stal sa celosvetovo jedným z najcitovanejších magazínov.

Forbes – návod na úspech

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu