Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Penta chce preraziť v novom biznise: Mydlá, voňavky a toaleťáky!

Drogéria Schlecker
Drogéria Schlecker (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Zdá sa, že investičnej skupine Penta sa mália rozprávkovo vysoké príjmy z developerských aktivít, hazardu či vlastných bánk. Dokazujú to informácie, ktoré priniesli viaceré zahraničné médiá. Česko-slovenský investor chce zachrániť nemeckú sieť drogérií Schlecker s približne 3000 pobočkami.

Spoločnosť Penta Investments prejavila záujem o insolventný reťazec nemeckých drogérií Schlecker. „Predložili sme nezáväznú ponuku,“ potvrdil hovorca Penty pre nemecký týždenník Der Spiegel. Ďalšie informácie však poskytnúť odmietol. Finančná skupina je tak zatiaľ jediným vážnym záujemcom v tomto smere.

Zaujímavé však je, že Penta sa do spolupráce s deťmi zakladateľa siete Schlecker, v ktorej by mali významnejšie slovo, veľmi nehrnie. V prípade, že by finančný žralok prevzal podnik, spoluúčasť Meike a Larsa Schleckerovcov by bola nepatrná a viac než symbolická. Práve súrodenci pôvodne uprednostňovali investora, ktorý síce ponúkal nižšiu kúpnu cenu, zároveň by im však do budúcna sľúbil väčší vplyv v spoločnosti, čo však nie je prípad Penty, informuje nemecký portál Stuttgarter Nachrichten.

Potomkom Schleckera však na tento krok chýbali peniaze. Len samotná modernizácia pobočiek, ktorá je nevyhnutná, aby sa sieti drogérií navrátila konkurencieschopnosť, by vyšla na rovných 100 miliónov eur. Cena, za ktorú chce Penta podnik kúpiť, je zatiaľ nejasná. Koncept, ktorý investičná spoločnosť predložila ráta so zachovaním všetkých fungujúcich pobočiek.  

O kúpu reťazca Schlecker prejavila Penta záujem necelý mesiac po tom, ako kúpila 40-percentný podiel v poľskej firme EM&F, ktorá je popredným distribútorom mediálnych a zábavných produktov, oblečenia, obuvi, hračiek a doplnkov pre deti, kozmetiky a jazykových kurzov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu