Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

2 % z dane z príjmu zostanú možno zachované

BRATISLAVA - Výška príspevku, ktorý môžu odviesť firmy na podporu mimovládnych organizácií zostane možno zachovaná na úrovni 2 % z dane z príjmu. Ako v diskusnej relácii televízie JOJ Politika.sk pripustil minister financií Ján Počiatek, rozpočet ešte nie je uzavretý a konečné rozhodnutie o výške príspevku závisí od dohody koaličných partnerov.

Proti znižovaniu asignovanej dane z dvoch na 0, 5 percenta je predovšetkým HZDS, ktoré pohrozilo, že rozpočet nepodporí. "Až tak veľa sa zatiaľ nedeje", myslí si Počiatek, ktorý zmeny parametrov rozpočtu považuje za druhoradé, ak neohrozujú plnenie maastrichtských kritérií. "Rámec rozpočtu je pevne daný, za tieto medze sa nepohneme", skonštatoval.

Rozpočtový výpadok asi 700 mil. Sk, ktorý zachovanie 2 % pre tretí sektor spôsobí, nepovažuje podpredseda ĽS-HZDS Milan Urbáni za sumu, na ktorej by sa koalícia nevedela dohodnúť. Sporu sa podľa neho dalo predísť, ak by sa rozpočet prediskutoval na koaličnej rade. Výhrady HZDS k rozpočtu neznamenajú, že koalícia nefunguje, zdôraznil Urbáni, podľa ktorého ešte je čas s "rozpočtom hýbať".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu