Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zlúčenie Volkswagenu a Porsche sa oneskorí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FRANKFURT - Nemecká automobilka Volkswagen informovala, že jej zlúčenie so spoločnosťou Porsche Automobil Holding SE sa v roku 2011 nezrealizuje, pretože mu bránia nevyriešené právne spory.

Volkswagen zvažuje nové spôsoby ako vytvoriť integrovanú automobilovú skupinu. Firmy Porsche a Volkswagen sa v roku 2009 dohodli na spojení, ktoré sa malo zrealizovať do konca roka 2011. Predstavenstvo spoločnosti Volkswagen v najbližších týždňoch zhodnotí, či existujú iné spôsoby ako vytvoriť automobilovú skupinu so spoločnosťou Porsche. Výsledky tejto analýzy predloží dozornej rade do konca tohto roka.

Spojeniu spoločností bráni najmä súdny proces proti automobilke Porsche v Nemecku a USA. Porsche sa údajne dopustilo nezákonných trhových machinácií. Pre firmu Volkswagen to znamená, že pre pokračujúce právne spory nie je momentálne možné určiť ekonomické riziká fúzie.

Súčasťou skupiny Volkswagen je aj dcérska spoločnosť Volkswagen Slovakia, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1991. Firma už vyrobila viac ako 2,5 milióna vozidiel. V závode v Bratislave vyrába automobily a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2010 podnik vyrobil viac ako 144 500 vozidiel. Obrat spoločnosti presiahol 4 mld. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu