Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Travel Service končí ďalší rok v Košiciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Charterová spoločnosť Travel Service sa rozhodla v budúcom roku neprevádzkovať lety z Košíc. Na dovolenkové destinácie tak bude dopravovať klientov cestovných kancelárií už iba z Bratislavy, Popradu a Sliača.

"Dôvodmi sú vysoké ceny za letiskové služby a letecké palivo. Ceny na košickom letisku sú o desiatky percent vyššie, než ako si účtujú letiská napríklad v Prahe alebo Bratislave," vysvetlila rozhodnutie spoločnosti jej hovorkyňa Vladka Dufková.

Travel Service prepravila v tomto roku 340.426 ľudí. Rovnaký objem očakáva aj na budúcoročnú letnú sezónu, čomu nasvedčujú požiadavky od cestovných kancelárií. "Najviac klientov cestovných kancelárií smerovalo v tomto období do tureckej Antalye," podotkla Dufková.

Letecká spoločnosť Travel Service má dominantné postavenie na trhoch v Českej republike, Slovensku, Maďarsku a pôsobí aj v Poľsku. Okrem charterových letov prevádzkuje tiež pravidelné linky pod obchodnou značkou SmartWings a privátne lety - aerotaxi kategórie Business Jet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu