Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lietadlo Travel Service s deťmi muselo núdzovo pristáť

Lietadlo spoločnosti Travel Service
Lietadlo spoločnosti Travel Service (Zdroj: travelservice.aero)

PRAHA - Lietadlo spoločnosti Travel Service, s ktorým malo do Grécka odletieť asi 200 cestujúcich, muselo vo štvrtok po štarte núdzovo pristáť na ruzyňskom letisku. Pilot ešte predtým viac než hodinu krúžil okolo letiska, aby vyčerpal palivo. Informovala o tom TV Prima. Väčšinu cestujúcich tvorili české deti.

"Krátko po štarte sa na lietadle novej generácie Boeing 737 verzie 800 objavila technická porucha na elektronickom zariadení pohybu stabilizátora. Kapitán lietadla sa rozhodol úplne v súlade s bezpečnostnými predpismi vrátiť späť na letisko v Prahe Ruzyni," povedala televízii hovorkyňa firmy Travel Service Vladimíra Dufková.

Lietadlo malo doletieť do Grécka, vysadiť cestujúcich a nabrať tých, ktorým sa dovolenka skončila. Na gréckom letisku čakalo asi 200 Čechov. Delegátka cestovnej kancelárie v Grécku  Markéta Strnadová televízii povedala, že CK cestujúcim zaistila občerstvenie, opakované hlásenia v češtine a prechádzanie bezcolnej zóny von a späť.

Travel Service do Prahy poslala náhradné lietadlo z Paríža. Pôvodne mali cestujúci odletieť na poludnie. Krátko pred 19:00 lietadlo z ruzyňského letiska do Grécka odletelo, uviedla Prima.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu