Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

MF chce novú súťaž na dodávateľa, SWAN 18,4 milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo financií vypíše novú súťaž na dodávateľa IT technológií. Úrad vlády bude rokovať o zrušení zmluvy so spoločnosťou SWAN, ktorej túto zákazku pridelila bývalá vláda uviedli dnes Hospodárske noviny.

"Podľa informácií HN ide o predbežnú dohodu a s týmto riešením mal prísť Úrad vlády," napísal denník s tým, že informáciu majú nepriamo potvrdenú od šéfa sekcie informatizácie MF Miloša Molnára.

"Najradšej by som bol, keby sme sa dohodli na vzájomnom ukončení zmluvy a vysporiadaní záväzkov. Nech už sú, aké sú. My tvrdíme, že sú nula a oni, že 18 miliónov," povedal Molnár pre HN.

Rozšírený vládny portál má byť pre občanov internetovou bránou k službám štátu. Firma SWAN mala za ňu dostať 47 miliónov eur.

Podľa ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) je však zákazka predražená. Odvoláva sa na kontrolu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ktorá našla v pôvodnej súťaži viacero chýb. "Tiež si myslí (Mikloš, pozn. red), že Európska komisia by nám na tento projekt peniaze nedala, preto stopol jeho preplatenie z eurofondov," uvádza denník.

Firma SWAN už potvrdila, že na zrušenie zmluvy nevidí dôvod. "Ak k tomu dôjde, bude žalovať štát o 18,4 milióna eur," tvrdia Hospodárske noviny.

Pôvodne tendrovala portál vládna agentúra. V jednom veľkom balíku vtedy vysúťažili 11 modulov. Rezort financií ich chce vysúťažiť po častiach, čo má priniesť o dve tretiny nižšiu cenu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu