Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

MF pripravilo nový vzor priznania k spotrebnej dani z liehu

BRATISLAVA - Ministerstvo financií SR (MF) vypracovalo návrh novej vyhlášky, ktorou sa ustanovuje vzor riadneho a dodatočného daňového priznania, ako aj žiadosti o vrátenie spotrebnej dane z liehu.

Ako sa uvádza v návrhu, ktorý ministerstvo predložilo do pripomienkového konania, tlačivo je potrebné upraviť po novele zákonov o spotrebnej dani z liehu a o výrobe a uvádzaní liehu na trh, ktorou sa doplnila možnosť vrátiť daň prevádzkovateľovi liehovarníckeho závodu na pestovateľské pálenie ovocia. Novelou zákona o spotrebnej dani z liehu sa tiež upravili podmienky oslobodenia od spotrebnej dane z liehu.

Keďže novela vyhlášky by mohla podľa rezortu spôsobiť daňovým subjektom problémy pri identifikácii zmien v novelizovanom texte, ministerstvo pripravilo návrh novej vyhlášky. Nové tlačivo bude mať univerzálny charakter a bude slúžiť ako daňové priznanie, dodatočné daňové priznanie, žiadosť o vrátenie dane a dodatočná žiadosť o vrátenie dane. Po prvýkrát ho MF navrhuje použiť za zdaňovacie obdobie začínajúce sa 1. júla 2006. "Z ekonomických dôvodov sa neuvažuje s vydávaním predmetných tlačív a daňové subjekty si ich budú vyhotovovať prostredníctvom výpočtovej techniky," uvádza sa v návrhu. Účinnosť vyhlášky sa navrhuje dňom vyhlásenia v Zbierke zákonov SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu