Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Hľadá sa tretí mobilný operátor

BRATISLAVA - Pozor, otvára sa nám šanca, že si budeme môcť vybrať z troch mobilných operátorov. A tým činom pravdepodobne telefonovať lacnejšie. Telekomunikačný úrad totiž dnes zverejnil inzerát, ktorým sa začne výberové konanie na pridelenie frekvencií GSM a UMTS.

Tretí operátor by mal konkurovať súčasným poskytovateľom Orange Slovensko a T-Mobile Slovensko. „Príprave podmienok predchádzala analýza trhu a požiadaviek potenciálnych záujemcov o vstup na slovenský trh,“ uviedol hovorca TÚ Roman Vavro. Záujem o vstup na slovenský trh vlani prejavilo niekoľko zahraničných spoločností, vrátane firmy Vodafone.

Vstupom tretieho operátora na náš trh by mali zlacnieť telekomunikačné služby. „Určite zlacnejú, veď práve preto sa to robí,“ konštatoval Vladimír Ondrovič, predseda Asociácie telekomunikačných operátorov. Nový operátor totiž bude zvádzať nerovný boj s už fungujúcimi spoločnosťami a bude lákať klientov konkurencie aj na nižšie ceny. Rovnakú stratégiu však budú musieť využiť aj T-Mobile a Orange, aby im nový operátor nevyfúkol zákazníkov.

Slovensko už raz pripravovalo tender na tretieho mobilného operátora koncom 90. rokov. Vtedajší minister dopravy Gabriel Palacka však súťaž zrušil. Neúspešne skončil tiež ďalší pokus o nového operátora v roku 2002, keď frekvencie získala spoločnosť Profinet.sk. Tá však nezaplatila poplatky, a preto o frekvenciu prišla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu