Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

O eure sa budú učiť aj deti v školách

Zobraziť galériu (2)

Prechod na novú menu pocítia v nasledujúcom školskom roku i žiaci základných či stredných škôl. Ich učebnice sa rozšíria o novú tému. Koncom marca bol totiž oficiálne spustený projekt s názvom Euro do škôl, ktorý by mal deťom i študentom priniesť všetky informácie o eure.

Z materiálov, ktoré pripraví kancelária splnomocnenca pre zavedenie eura v spolupráci s ministerstvom školstva, by sa žiaci mali dozvedieť všetko o tom, ako nová mena ovplyvní život na Slovensku. „Zámerom je, aby sme informovali všetkých školákov - rovnako na základných, ako aj stredných školách o tom, čo nás stretn e v praktickom živote pri zavedení novej meny,“ vysvetlil splnomocnenec Ivan Štefanec. Téma by mala byť do učebných osnov zapracovaná v druhej polovici školského roka 2006/2007. Informácie o európskej mene sa tak budú vyučovať v rámci predmetov občianska náuka a náuka o spoločnosti.

Téma eura by sa však mala dostať na vyučovanie i v iných predmetoch. Napríklad v matematike začnú byť niektoré príklady uvádzané v eurách. Stredoškoláci, ktorí študujú na odborných školách, sa s eurom stretnú na hodinách účtovníctva. Žiaci by sa tak mali naučiť európsku menu nielen poznať, ale vedieť s ňou aj prakticky narábať. Okrem toho môžu svoje poznatky neskôr preniesť na svojich rodičov či starých rodičov a pomôcť im tak v rozpoznávaní jednotlivých mincí, v prepočítavaní či porovnávaní cien pri nákupe.

Čo všetko sa žiaci naučia:
 Fakty o nových eurominciach a bankovkách
 všetko o ich ochranných prvkoch
 ako bude prebiehať proces výmeny korún za eurá
 kedy bude zavedené dvojité oceňovanie a čo to vlastne znamená
 ako sa zorientovať v nových cenách
 ktoré krajiny patria do Európskej menovej únie


O eure sa budú
Zobraziť galériu (2)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu