Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vláda odsúhlasila návrh na vymenovanie Tvarošku za viceguvernéra NBS

BRATISLAVA - Vláda v stredu súhlasila s návrhom Ministerstva financií SR (MF) na vymenovanie súčasného štátneho tajomníka rezortu financií Vladimíra Tvarošku za viceguvernéra Národnej banky Slovenska (NBS).

Štátny tajomník MF by mal na poste nahradiť súčasnú viceguvernérku centrálnej banky Elenu Kohútikovú. Posledným dňom pôsobenia Kohútikovej na pozícii viceguvernérky bude podľa hovorcu NBS Igora Baráta 27. marec tohto roka, kedy jej končí funkčné obdobie.

Termín nástupu nového viceguvernéra však nie je stanovený. Podľa zákona totiž musí vládou navrhnutého kandidáta schváliť ešte parlament a následne vymenovať prezident. Najskorším termínom nástupu nového viceguvernéra je tak podľa Baráta 28. marec, v prípade neschválenia kandidáta Národnou radou SR alebo predlžovania procesu môže podľa zákona zostať jeho kreslo neobsadené na neurčitý čas.

Navrhovaný kandidát na nového viceguvernéra NBS Vladimír Tvaroška je absolventom Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorú ukončil v roku 1995. Počas svojej kariéry pôsobil ako novinár, neskôr poradca podpredsedu vlády SR pre ekonomiku zodpovedný za koordináciu a riadenie tímu poradcov. Funkciu štátneho tajomníka Ministerstva financií SR zodpovedného za verejné financie, makroekonomické otázky a medzinárodné vzťahy zastáva od októbra 2002.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu