Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aerolínie EasyJet prepravili vo februári 2,37 mil. pasažierov

LONDÝN - Britské nízkonákladové aerolínie EasyJet evidovali vo februári medziročný nárast počtu prepravených pasažierov o 9,4 % na 2,37 mil. osôb.

Ako ďalej informovala letecká spoločnosť, vyťaženosť jej letov, ktorá je indikátorom obsadenosti miest v lietadle, sa však vo februári medziročne znížila o 2,2 percentuálneho bodu na 83,7 %.

Koncom februára spoločnosť EasyJet predpovedala prehĺbenie polročnej straty kvôli rastúcim nákladom na palivá. Ako však aerolínie vyhlásili, do konca tohto roka by sa mali vrátiť do čiernych čísel vďaka rastu tržieb a znižovaniu nákladov. Za sledované obdobie jedného roka, ktoré skončilo vo februári 2005, sa celkové tržby spoločnosti EasyJet zvýšili o 19,8 % na 1,41 mld. britských libier (GBP).

Letecká spoločnosť EasyJet v decembri minulého roka informovala, že investuje 505 mil. GBP na nákup 20 nových lietadiel typu Airbus A319 so zámerom posilniť svoju lietadlovú flotilu. Dodávky nových lietadiel očakávajú aerolínie v rokoch 2008 až 2009. EasyJet v súčasnosti lieta na približne 225 linkách a využíva 110 lietadiel. Spoločnosť EasyJet otvorila koncom novembra 2004 letecké spojenia aj v Bratislave, odkiaľ môžu cestujúci využívať linky do Londýna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu