Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rakúsko investuje do zvýšenia prepravy po Dunaji 481 mil. eur

VIEDEŇ - Rakúska vláda chce investovať do takzvaného Národného akčného plánu 481 mil. eur, čo je takmer 18 mld. Sk, čím plánuje viac ako zdvojnásobiť množstvo prepraveného tovaru po rieke Dunaj v nasledujúcich 10 rokoch.

V minulom roku dosiahol počet prepraveného tovaru okolo 12,5 mil. ton, čo je medziročný nárast o zhruba 4 %. Informoval o tom štátny tajomník rakúskeho ministerstva dopravy Helmut Kukacka. Podľa neho však na dosiahnutie cieľa prepraviť ročne tovar v množstve 30 mil. ton treba, aby sa medziročné nárasty prepravy po Dunaji výrazne zvýšili.

Ako uviedol Kukacka, v budúcnosti by mali po rieke Dunaj prepravovať tovar hlavne automobilové fabriky z východnej Európy, pričom rakúska vláda dúfa, že priemysel vo východnej Európe výrazne vzrastie. "Zamestnanosť sa však vďaka tomu nezvýši, v rakúskej námornej doprave pracuje takmer 100 ľudí. Keďže spoločnosti majú problémy nájsť v Rakúsku pracovníkov pre námornú dopravu, malo by sa tak sprístupniť a uľahčiť zamestnávanie ľudí zo zahraničia," povedal Kukacka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu