Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Paška k novembru: kritizoval médiá a oponentov

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Bez sociálnych istôt ľudí nebude napĺňať sloboda, ktorú priniesla revolúcia v roku 1989. Pri dnešnej spomienke na pád komunizmu to zdôrazňovali traja najvyšší štátni predstavitelia.

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) zároveň v emotívnom vystúpení vytkol niektorým médiám či oponentom zaujatosť voči vláde. Kritici súčasnej vlády tvrdia, že kabinet sa prostredníctvom populárnych sociálnych tém snaží zvyšovať vlastnú obľúbenosť a výrazne zadlžuje krajinu.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v prejave na konferencii Slovensko a odkaz novembra 1989 vyzdvihoval napríklad potrebu rovnomernejšieho rozdeľovania peňazí v spoločnosti. "Občan musí mať, ak chce kvalitne využívať svoje základné ľudské práva, určitý sociálnoekonomický štandard," tvrdil. Fico v minulosti opakovane vyhlásil, že nie všetky oblasti života pod nadvládou komunistickej strany možno hodnotiť negatívne.

V poslednom období čelil kritike, že si dostatočne neuctí výročie 17. novembra. Časť dňa totiž plánuje stráviť v Londýne. Ficov stranícky kolega Paška zase kritizoval, že niektoré médiá sú voči vláde zaujaté a časť oponentov vládnej koalície nerešpektuje, že súčasný kabinet podporuje veľká časť obyvateľov. "Je tu skupina ľudí, ktorá si privlastnila právo povedať miliónom ľudí (...), drž hubu a krok, lebo my sme tí vyvolení, ktorí máme právo dnes povedať, toto je svätá pravda," vyhlásil predseda parlamentu.

Súčasnej vláde nie sú naklonení nielen niektorí bývalí disidenti, ale napríklad ani tlač. Viacerí ekonomickí analytici mu zase vyčítajú, že vláda nedokáže zlepšovať podnikateľské prostredie, ktoré sa považujú za jednu z podmienok pre zvyšovanie životnej úrovne ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu