Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

O tvorcoch

Kruh 2 Zobraziť galériu (15)
Kruh 2

HIDEO NAKATA (režisér)
Od tej doby, čo v rodnom Japonsku režíroval svetovo populárny horor „Ringu“, stal sa najpopulárnejším majstrom hororu (tzv. J-hororu, ktorý kladie dôraz na tajomstvo a hrôzu, namiesto toho aby strašil publikum rôznymi fiktívnymi príšerami a zvláštnymi efektami). V roku 1999 natočil pokračovanie filmu „Ringu“. O tri roky neskôr inšpiroval jeho film spoločnosť DreamWorks Pictures k natočeniu americkej verzie filmu „Kruh“.

Narodil sa v roku 1961 v Okayama v Japonsku, študoval na univerzite v Tokiu fyziku a žurnalistiku. Po skončení štúdií získal miesto asistenta réžie v Štúdiu Nikkatsu, kde pracoval sedem rokov a tvorivý dohľad nad ním prevzal režisér Masaru Konuma. V roku 1996 natočil svoj prvý film „Ghost Actress“ (Joyu-rei), ktorý už vykazoval prvky hororu, ktorým sa neskôr preslávil. Jeho ďalšími filmami sú „Chaos“ (Kaosu), „Dark Water“ (Honogurai mizu no soko kara), podľa románu autora Suzuki Koji, ktorý je tiež autorom predlohy „Kruhu“.

O natočení amerických remake obidvoch filmov sa uvažuje. V roku 2000 natočil Nakata medzi dvomi hranými filmami dokumentárny portrét svojho mentora Masaru Konuma pod názvom „Sadistic and Domestic“. „Kruh 2“ je Nakatov americký režijný debut.

EHREN KRUGER (autor scenára)
Je tiež autorom prvého filmu „Kruh“, režiséra Gore Verbinského. Napísal scenáre k množstvu filmov, napr. „The Brother Grimm“, s Mattom Damonom, ktorý režíroval Terry Gillian, ďalej „The Talisman“, čo je adaptácia románu Stephena Kinga, thriller „Skeleton Key“, horor „Blood and Chocolate“ podľa knižnej predlohy Annete Curtis Clauseovej a sci-fi „John Carter of Mars“, podľa knihy Edgara Rice Burrougsa.

GABRIEL BERISTAIN (kameraman)
Nedávno natočil film „Blade Trinity“ a „Blade 2“ a tiež akčný film „S.W.A.T. – Jednotka rýchleho nasadenia“. V roku 1987 bol Beristain vyznamenaný Strieborným medveďom na Berlínskom filmovom festivale za kameru filmu Dereka Jarmana „Caravaggio“, čo bola vtedy jeho tretia samostatná práca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu