Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Kruh 2

Kruh 2 Zobraziť galériu (16)
Kruh 2

Pred dvoma rokmi šokoval filmových divákov horor Kruh, remake kultového japonského hororu „Ring“ režiséra Hideo Nakaty. Kruh slávil nečakaný a na svoj žáner až nevídaný úspech po celom svete, Slovenskú republiku nevynímajúc.

Teraz dostal režisér Nakata príležitosť natočiť v produkcii Dreamworks pokračovanie. Príbeh sa odohráva šesť mesiacov po hrôzostrašných udalostiach, ktoré rozpútala videokazeta so zdanlivo nevinným obsahom.

Hlavná aktérka prvého Kruhu, investigatívna novinárka Rachel Kellerová (Naomi Watts) so synom Aidanom opustí Seattle a presťahuje sa do tichého mestečka v Oregone v snahe zabudnúť a začať nový život. Minulosť sa ale tak ľahko odbiť nedá, zvlášť keď v okolí dôjde k niekoľkým podozrivým úmrtiam a na mieste činu policajti nájdu neoznačenú videokazetu. Rachel si uvedomuje, že pomstychtivá Samara sa vrátila, aby znovu roztočila kruh nenávisti, teroru a smrti.

Každý, kto sa pozrie na desivé Samarino video, presne za sedem dní, zomrie. „Nešťastná sedmička“ prenasledovala i filmový štáb pri natáčaní, pretože presne týždeň po jeho zahájení zaplavila voda z prasknutého potrubia kancelárie produkcie a takmer zničila vynaložené úsilie filmárov.

Producenti Walter F. Parkes a Laurie MacDonald sa angažovaním Hideo Nakaty pokúsili ozvláštniť pokračovanie Kruhu špecifickými vizuálnymi postupmi, ktorými sa Nakata preslávil nielen v rodnom Japonsku. Jeho prednosťou je nenápadnosť, s akou dokáže v divákoch vyvolať strach. Banálne a rutinné prvky všedného dňa – zvoniaci telefón, otvorený vodovodný kohútik dokáže do deja zapracovať tak, že všetkým divákom bez rozdielu naženie strach.

V Kruhu 2 sa snúbia tradičné ázijské duchové príbehy s technológiou dvadsiateho prvého storočia, čím sa príbeh i spôsob jeho spracovania výrazne líši od väčšiny hororov, ktoré sa v posledných rokoch objavili v kinách. Nech poznáte žáner hororu seba lepšie, na toto nemôžete byť pripravení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu