Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Sahara

Zobraziť galériu (13)

Skúsený bádateľ Dirk Pitt (Matthew McConaughey) nájde mincu, ku ktorej sa viaže historická legenda. To ešte netuší, že sa so svojím parťákom Al Giordinom (Steve Zahn) vydá na najväčšie dobrodružstvo svojho života – honbu za pokladom na najnebezpečnejší kút západnej Afriky.

Hľadá dávno stratenú vojnovú loď z americkej občianskej vojny, ktorá doteraz ukrýva tajný náklad. Miestni ľudia ju poznajú ako „loď smrti“. Dirk a Al stretnú doktorku Evu Rojas (Penélope Cruz), krásnu a múdru ženu, ktorá sa domnieva, že stratená loď súvisí s širším ekologickým problémom, ohrozujúcim okolitý svet.

Pri hľadaní stratenej lode, o ktorej existencii vedia iba oni, sa Dirk, Al a Eva môžu spoľahnúť iba na svoj dôvtip, aby zvíťazili nad nebezpečnými protivníkmi, prežili drsné podmienky a odhalili nejedno tajomstvo.

„Dirk Pitt je posledný renesančný muž“, hovorí Matthew McConaughey, predstaviteľ nového akčného hrdinu. Dirk je druh chlapíka, ktorý by mohol zrána zápasiť s aligátormi a potom si obliecť smoking a v sobotu večer si na plese zatancovať s kráľovnou. Je senátorov syn, vedec, uhladený gentleman, nositeľ modrej stuhy a zároveň vášnivý hľadač pokladov a riešiteľ záhad. „Sú to dvaja najlepší kamaráti. Poznajú sa odjakživa“, hovorí režisér Breck Eisner. „V parťáckych filmoch uvidíte často jedného priamočiareho chlapíka a druhého blázna, ktorí sú nútení byť spolu, sú rozdielni a nakoniec sa majú radi až do konca filmu...skrátka, Dirk by bez Ala neprežil“, hovorí Zahn.

K tejto dvojici Eva dobre zapadne. „Oni sú dvaja pochodujúci duchovia, dvaja individualisti, ktorí sa k sebe hodia. Eva cestuje sama, ona jediná verí, že existuje isté tajomstvo. Rovnako aj Dirk sleduje tajomstvo lode, ktorému ľudia príliš neveria. Je prirodzené a logické, že sa dajú dokopy“, hovorí Eisner.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu