Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Celeste Buckingham o účinkovaní v Bajkeroch: Takýto extrém som ešte nezažila

PR článok Zobraziť galériu (5)

Film Bajkeri je komédia pre všetky generácie a pre všetkých, ktorí majú radi bicykle, výlety, prírodu a veria v lásku. Bajkerov videli diváci v slovenských kinách od 26. októbra, 14. marca vychádzajú na DVD.

Film Bajkeri je letná komédia v štýle Snowboarďáci a Rafťáci. Nevlastní bratia Jáchym a David, trávia spoločne s kamarátom Sašom väčšinu času vo svete sociálnych sietí. Synonymom vzťahov sú pre nich virtuálne chaty s dievčatami, ktoré nikdy nevideli, ich obživou je falošná módna show, v ktorej sa predstiera niečo, čo ani neexistuje a najväčší životný problém predstavuje vybitý mobil alebo nefunkčná wifi. Na nátlak rodičov sa pod vedením Davidovej pôvabnej „macochy“ Terezy vydávajú na dvestokilometrový cyklovýlet. S prekvapením zisťujú, že tam vonku je skutočný svet, v ktorom život znamená viac, než len status na facebooku, ozajstné dievčatá vyzerajú akosi lepšie, než kreslené akčné hrdinky z počítačových hier a k láske patrí tiež sex. Zrážka so životom síce nesie isté úskalia, ale s humorom sa dá zvládnuť nielen výšľap do strmého kopca, stavba stanu, chýbajúca elektrická zásuvka, ale tiež sok v láske...

Jednu z postáv stvárnila speváčka Celeste Buckingham.

„Zvykli sme sa chodiť bicyklovať rekreačne s otcom a teraz som bicykel zase vytiahla práve kvôli Bajkerom a na natáčanie som sa tešila.“ Svoju radosť dopĺňa: „Kvôli práci sa pohybujem často medzi staršími ľuďmi, tak som sa tešila na partičku rovesníkov. Sme si, myslím, navzájom veľmi sympatickí. S Adamom Mišíkom sa poznáme už dlhšiu dobu, podobne ako s Esther,“ dodáva.

Aj Celeste má k športu blízko, v detstve hrala baseball a volejbal, ale skoro začal u nej víťaziť spev a tanec. „Päť rokov som súťažila v latinskoamerických a spoločenských tancoch. Ale keď som začala chodiť na strednú školu, musela som si vybrať medzi tancom a spevom a spev zvíťazil,“ hovorí Celeste alias filmová Hanka, ktorá je spolu s parťáčkami a trénerom na letnom sústredení, kde stretnú Davida a jeho kamarátov.                  

Celeste priznala, že nakrúcanie na bicykloch bolo náročné. „Rada jazdím len tak lážo plážo, je to super šport, ale takýto extrém som ešte nezažila, niektoré scény boli veľmi náročné. Myslím, že vám tá postava bude dosť sympatická,“ dodáva s úsmevom. „Letné aktivity mám veľmi rada. Rada sa chodím kúpať, ale nielen sedieť vo vode, naozaj plávať, rada behám, chodím na túry, i keď moja kondička už nie je taká dobrá ako kedysi…“

Bola v scenári nejaká situácia, na ktorú sa tešila? „Bozkávala som sa s Janom Komínkom, takže ja som spokojná,“ smeje sa Celeste. „Žartujem, tešila som sa všeobecne na to celé, na to, že budem po dlhej dobe v partii mladých ľudí a v prírode. Spolu sa budeme baviť, zároveň zažijeme tie ťažkosti na bicykloch. Takže ja som nadšená.“

Na otázku, o čom sú Bajkeri, má režisér Kopp jasnú odpoveď: „Bajkeri sú najmä o mladej generácii vo veku okolo 17 rokov a o tom, že by títo mladí mali občas vytiahnuť hlavy zo svojich temných izieb, sociálnych sietí, videohier, vyjsť na čerstvý vzduch a skutočne niečo zažiť! Samozrejme, aj na sociálnych sieťach zažívajú city, možno i lásky, ale ja si stále myslím, že to nie je úplne ono, a kontakt v skutočnej realite je oveľa výraznejší. A tí moji chlapci, hlavní hrdinovia, začnú žiť.“

V hlavných úlohách sa predstavili Hana Vagnerová, trio mladých hercov – hviezda českej televíznej šou Tvoje tvář má známý hlas Adam Mišík, Jan Komínek, ktorý má za sebou okrem úloh v televíznych seriáloch Ulice, Znamení koně a Svatby v Benátkách i hlavnú rolu v rozprávke Pravý rytíř, a Vojtěch Machuta, ktorý si zahral v seriáloch Gympl s (r)učením omezeným a Vinaři. Na dievčenské sedadlá si sadli speváčka Celeste Buckingham, herečky Julie Šurková, Štěpánka Fingerhutová, ktorú diváci poznajú z komédie Dvojníci alebo zo seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 a exotická speváčka a tanečnica Esther Lubadika, ktorá zaujala v jednej zo sérií súťaže Česko Slovensko má talent.

Bajkerov režíroval debutujúci Martin Kopp, doteraz režisér seriálov Ulice, Vinaři, Ohnivý kuře, ale tiež spolutvorca kultového futbalového Vyšehradu.

„Nie som doslova cyklista, ale nejaký vzťah k tomu mám,“ priznáva režisér, ktorého filmografia naznačuje istý vzťah k športu. „Považujem sa v podstate za športovca, i keď čím som starší, tým je to horšie, ako dieťa som hrával tenis, basket, fotbal,“ hovorí Martin Kopp.

Producentom filmu je Tomáš Vican, ktorý stál za „vinárskymi“ veselohrami Bobule, drámou Lidice a televíznym seriálom Vinaři.

Scenár k Bajkerom napísal vyhľadávaný autor Petr Kolečko (Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Masaryk, ocenený Českým levom za scenár).

Česká komédia Bajkeri vychádza na DVD.

- reklamný článok -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu