Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sexi ako nikdy predtým. Charlize Theron ako tajná agentka v kino akčňáku Atomic Blonde!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: PR)

Píše sa rok 1989 a v Berlíne sa chystá pád Berlínskeho múru, ktorý bude zaťažkávacou skúškou pre všetky tajné služby. V špionážnej sieti sa nedá nikomu veriť, a v najchladnejšom meste studenej vojny to platí dvojnásobne.

Lorraine Broughtonová (Charlize Theron), špičková agentka MI6, je vyslaná do Berlína, aby eliminovala osoby zodpovedné za únik prísne tajných informácií o totožnosti agentov. Hneď po príchode ju kontaktuje agentka francúzskej spravodajskej agentúry Delphine Lasalle (Sophie Boutella) a pracovný vzťah prerastie do vášnivej aféry. Berlínsky múr padá a napätie eskaluje. Čas rýchlo beží a Broughtonová musí využiť celý arzenál svojich schopností, poraziť všetkých súperov a pomstiť každú zradu – profesionálnu aj osobnú. 

“Bola tam atmosféra ako na Divokom západe,” hovorí o Berlíne v roku 1989 Charlize Theron, ktorá do projektu vstúpila nielen ako predstaviteľka hlavnej postavy, ale aj ako koproducentka. “Mali ste tam sovietsku KGB, americkú CIA, britskú MI6 a francúzsku DGSE. Pranie špinavých peňazí, úplatkárstvo, vydieranie, násilie – to bol každodenných chlebíček vtedajších agentov.”

Dej filmu sa točí okolo Lorraine Broughtonovej, ženy a bojovníčky, ktorá je schopná prežiť za každých  okolností.  Ako tajná agentka MI6 je nesmierne šikovná, zmyselná a zároveň drsná. Berlín je však ťažký oriešok - je to misia, na akú jej doterajšie skúsenosti nestačia. Musí sa spoľahnúť na vlastný inštinkt, vynaliezavosť a odolnosť, a využiť každučký kúsok svojho tréningu, intelektu a šarmu, aby prežila.

Vo väčšine scén na plátne diváci uvidia bojovať skutočnú Charlize Theron, ktorá sa na náročnú rolu pripravovala denne 5 hodín počas celých troch mesiacov. Jej tréning začal ani nie dva mesiace po skončení nakrúcania Mad Max: Fury Road a jej sparing partnerom vo výcvikovom centre pre kaskadérov a bol aj Keanu Reeves, ktorý sa práve pripravoval na druhého Johna Wicka. 

„Charlize intenzívne trénovala s kaskadérmi, aby si dokonale osvojila choreografiu pohybov,” hovorí režisér David Leitch.  “Začali krokmi a postupne zrýchľovali. Presne vedela, kde sa postaviť alebo dopadnúť, aby to vyzeralo na obraze čo najlepšie. Vďaka jej maximálnemu nasadeniu rekvizitári nestíhali nosiť nový nábytok, ktorý ničila počas skúšok. O náročnosti tohto nakrúcania svedčí aj fakt, že Charlize odchádzala z Berlína s dvoma zlomenými zubami.“

Herečka si vyskúšala svoju odolnosť hneď v prvý deň, kedy sa Broughtonová ocitne v potápajúcom sa aute. Kaskadér bol pripravený, ale ako kamera bežala, Charlize Theron sa dokázala sama dostať z auta a vyčerpaná vyplávať na hladinu. Spomína so smiechom: “Ako producentka nemusím nutne vidieť svojho herca pod vodou, ale ako herečka som na tom trvala!”

Akčný a štýlový thriller ATOMIC BLONDE sa v slovenských kinách premieta od 3. augusta.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu