Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

George Clooney žije na Havaji, ale spokojný nie je!

Deti moje
Deti moje

Nie každý, kto býva na Havaji, má v živote havaj. Presvedčí vás o tom George Clooney, ktorý vo filme Deti moje podáva ďalší zo svojich životných výkonov. Ak sa doteraz hovorilo, že jeho najlepšou rolou bol lietajúci vlk samotár v komédii Lietam v tom, postava nedokonalého otca rodiny ju môže zosadiť na druhé miesto. Prsty v tom má samozrejme aj scenárista a režisér Alexander Payne (Bokovka), ktorý má s príbehmi o tápajúcich mužoch bohaté skúsenosti.

Pohodový havajský život Matta Kinga (George Clooney)  sa začne rúcať vo chvíli, keď jeho žena po nehode skončí v kóme. Otec dvoch dcér, predčasne vyspelej desaťročnej Scottie a sedemnásťročnej rebelky Alexandry, ktorý doposiaľ slúžil len ako „záložný“ rodič, sa naraz musí vyrovnať s vedomím, že výchovu vlastných detí musí zvládnuť sám.

A to pre človeka, ktorý doteraz výchovne nefungoval, bude ťažká úloha, ktorú mu „detičky“ rozhodne neuľahčia. Skôr naopak. Pri  jednej ostrejšej výmene názorov Alexandra konsternovanému otcovi prezradí, že matka havarovala behom romantického lodného výletu s milencom. Takáto rana medzi oči môže človeka prinútiť k čomukoľvek, Matta dovedie k rozhodnutiu nájsť milenca svojej ženy, pričom vlastne vôbec  nevie, čo si s ním počne, keď ho nájde. Pri tejto očistnej, zábavnej a zložitej ceste, na ktorej ho sprevádzajú jeho dcéry, si uvedomí, že to, čo zdanlivo rozbila nehoda jeho ženy, teda pevná rodina, bolo rozbité už dávno predtým. A že on jediný ju môže opraviť. Ale musí chcieť.

Režisér Payne sa rozhodol adaptovať slávnu rovnomennú predlohu predovšetkým kvôli tomu, ako si presvedčivo pohráva s vyhrotenými emóciami. „ Je to príbeh muža, ktorý musí čeliť hrôzostrašnej správe, príšerným ľuďom a tej najväčšej životnej voľbe. Navyše sa odohráva v nevšednom exotickom prostredí, ktoré tomu všetkému dodáva ďalší význam,“ hovorí Payne.

Obsadenie hlavnej role Georgeom Clooneym bolo vysneným prianím autorky predlohy a produkcia jej ho splnila. To sa nakoniec ukázalo ako šťastná voľba, pretože nepretržite vtipkujúci Clooney a seriózny Payne vytvorili skvelo fungujúci tandem a zároveň film označovaný za horúceho kandidáta na najprestížnejšie filmové ceny. To potvrdzuje aj aktuálnych 5 nominácií na Zlaté Glóbusy.

Deti moje v kinách od 19. januára.

Tip: Pozrite si Georga Clooneyho v ďalších skvelých filmoch. Nielen filmy ale aj komplemtý tv program nájdete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu