Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chodúr s orchestrom postavili na nohy dve mestá! Pridá sa aj Bratislava?

Chodúr postavil na nohy Ostravu i Zlín Zobraziť galériu (2)
Chodúr postavil na nohy Ostravu i Zlín

Keď si do najväčšieho svetového internetového vyhľadávača s českou koncovkou zadáte výraz "standing ovation" hneď prvý odkaz z približne 8000 patrí Chodúrovi. Standing ovation mu proste patrí.

Netradičný projekt agentúry Viva Musica! Martin Chodúr Symphony Session má za sebou prvé dva koncerty. Tak ako 9. júna v domácej Ostrave tak i 16. júna v susednom Zlíne bolo vypredané. Sály s kapacitou cez 600 miest boli plné, dva prídavky na každom podujatí a niekoľkonásobné standing ovation tiež potvrdili úspech u vekovo pestrého publika.

Okrem notoricky známych skladieb ako My Way od Sinatru, Haleluja od Cohena, či bondovky Thunderball od Toma Jonesa, ktorú si Martin v Zlíne aj vtipne uviedol: ,,ľudia mi vravia, že som taký retro chalan a stále nosím obleky ale mne to nevadí, lebo ich nosil aj James Bond," si vyslúžil úspech aj orchestrálnou úpravou vlastných skladieb ako prvého singlu z práve vychádzajúceho albumu Let´s Celebrate ale aj opäť bondovsky ladenej balady Things that have happened (Veci, ktoré sa stali), ktorá sa v Ostrave pre veľký potlesk hrala dokonca dvakrát. Skvelým nápadom bolo prizvanie si 12 ročnej speváčky Patrície Janečkovej na duet Fantóm Opery, kde skvelý kontrast ich dvoch hlasov, vyvolal v publiku veľké nadšenie.

Obdiv divákov patril po oba večery nielen Chodúrovmu bezchybnému prevedeniu ale aj skvelej Janáčkovej filharmónií Ostrava či Orchestra Bohuslava Martinu v Zlíne pod vedením hosťujúceho Oskara Rózsu. Približne 80 členné orchestere hrali netradičnú mozaiku skladieb s nadšením a vysokým nasadením. Rózsa ako skúsený dirigent, hudobník a skladateľ zložil poklonu obom telesám ale aj Martinovej kapele, ktorá sa v zložení Valihora - bicie, Bugala - gitara, Vizváry - klávesy, Šimko - basgitara, hladko vmiešala medzi orchester a dodala celému podujatiu bigbítový kontrast. V Zlíne dokonca hosťoval za Martina Valihoru česká bubenícka legenda Pavel Bady Zbořil, ktorý okrem jazzových projektov účinkuje aj s Luciou Bílou či Danom Bártou.

,Keď mi Valihora zavolal, aby som ho na tejto akcii zastúpil, normálne som mal na chvíľu trému, ale som nesmierne rád, že som tu mohol byť a stretnúť sa po rokoch aj s Oskarom, ktorý robí samé dobré projekty," tešil sa po koncerte skvelý bubeník.

Do prvej trojice koncertov Martin Chodúr Symphony Session bude patriť aj účinkovanie v rámci festivalu Viva Musica! 29. júla o 20.00 na Hlavnom námestí. Pokiaľ sa projekt stretne aj v Bratislave s rovnakým úspechom ako v českých mestách, autori plánujú jeho ďalšie uvedenia.

CD Let's Celebrate bude na Slovensku v predaji od 28. júna 2010.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu