Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Stropnický: Bohdalka, končíš!

Po 38 rokoch už nemajú v divadle o Jiŕinu Bohdalovú záujem
Po 38 rokoch už nemajú v divadle o Jiŕinu Bohdalovú záujem

PRAHA - Neuveriteľné! Jiřina Bohdalová (74) končí po 38 rokoch v pražskom domovskom Divadle na Vinohradoch. A nie z vlastnej vôle! To Martin Stropnický (49), riaditeľ divadla, "zakázal" českej absolútne najväčšej žijúcej herečke vstup na scénu.

Úplne sprosto ju odpísal. Pričom "Bohdalka" je zárukou kvality, plného hľadiska, a teda pre divadlo tým najdôležitejším - úspechom. "Prekvapilo ma to, to hovorím úprimne. Budem však hrať, našťastie, inde, a tak necítim ani zrnko trpkosti," povedala s nadhľadom Jiřina Bohdalová, ktorá teraz bude hosťovať v Divadle spoločnosti Jana Hrušínského (50).

Stropnického odpoveď na našu otázku: "Prečo?" sa zatiaľ nepodarilo získať. Jeho zverenci však majú jasno. "No áno, omladzuje si divadlo. Raz na to doplatí. No že nechce Jiřinku, to nechápeme. Bol to on, kto ju pri svojom nástupe do funkcie oslovil," opakovali jedným hlasom kolegovia herečky v divadelnom klube na Vinohradoch. A Jan Hrušínský? "Pani Bohdalová patrí k tým najlepším, a teší ma, že bude u nás. A rozhodne chceme viac titulov, v ktorých by si mohla na našej scéne zahrať. Je to pre nás česť," netají sa Hrušínský.

"To, že chce riaditeľstvo do angažmánu mladých, chápem. To, že tí mladí musia mať príležitosť zahrať si, to tiež chápem. Viem, že nejaké hry sa občas musia stiahnuť z repertoáru. Takto to v divadle chodí od nepamäti. Keď však niečo sťahujú a o toho herca ďalej stoja, býva zvykom, že mu ponúknu ďalšiu úlohu. Jednoducho niečo končí a niečo sa začína. U mňa to však iba končí. Lásky pani Katty stiahli a už nič neponúkli. Pravda, nie je to povinnosť," potvrdila nezáujem Stropnického herečka.

Lásky pani Katty je jediné predstavenie, v ktorom Bohdalová účinkovala. Teraz práva na hru s potešením odkúpil Hrušínský a od októbra ju zaradí do repertoáru svojho Divadla Na Jezerke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu