Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Vrátila se jednou v noci

Divadelné predstavenie Vrátila se jednou v noci
Divadelné predstavenie Vrátila se jednou v noci

Brilantne napísaná komédia najprednejšieho súčasného autora argentínskeho divadla úspešne obletela celý svet a získala veľa prestížnych ocenení. Pedikér a starý mládenec Manuel pravidelne navštevuje hrob svojej matky, aby jej týždeň čo týždeň povedal, čo nové sa mu stalo. Skutočnosť si ľahko prifarbuje, niektoré veci zamlčí, len aby sa matke ukázal v lepšom svetle.

Keď jej jedného dňa oznámi, že sa konečne chystá oženiť, očakáva ho po návrate domov neuveriteľné prekvapenie.

Jeho matka Fanny po desiatich rokoch „odpočinku v pokoji“ vstane z hrobu, aby na situáciu osobne dohliadla. Energická žena sa tak znovu začne pliesť do života svojho dospelého syna: a keďže on je pochopiteľne jediný, kto ju vidí a počuje, spúšťa sa reťazec komických situácií, nedorozumení, zámen a zmätkov...

Eduardo Rovner vo svojej komédii o nádherne vitálnej, aj keď mŕtvej žene, neopakovateľným spôsobom vystihuje dôležitosť priateľstva i lásky.

Pod komediálne predstavenie s vynikajúcimi brnenskými hercami sa podpísal slovenský režisér a herec Emil Horváth. Scénu a kostýmy vytvoril Peter Čanecký a hudbu Peter Mankovecký.

Mestské divadlo P.O. Hviezdoslava uvedie túto inscenáciu opäť v apríli v podaní divadla J. Palárika z Trnavy a v máji to bude v podaní pražských hercov prevzaté predstavenie divadla na Vinohradoch. Využite jedinečnú možnosť porovnať tri rôzne inscenovania tej istej brilantnej komédie.

 

Cena vstupenky je 12€ a 10€.

Predpredaj a informácie: v Informačnom centre na Klobučníckej ulici 2 alebo v sieti Ticketportal, www.ticketportal.sk

Hodinu pred predstavením predaj v DPOH, Laurinská 19, 811 01 Bratislava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu