Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Karneval, Brazília a krásne ženy

Zobraziť galériu (6)

RIO DE JANEIRO - Za zvukov horúcich rytmov sa v nedeľu večer začala v brazílskej metropole ústredná časť svetoznámeho karnevalu. Polonahé tanečnice a tanečníci najslávnejších škôl samby začali súťažiť o víťaza pravdepodobne najdrahšieho karnevalu v dejinách mesta.

Účastníci "oblečení" iba v malých kúskoch trblietavých látok, ktoré ledva zakrývajú ich intímne miesta, bojujú o víťazstvo na sambadróme - promenáde s tribúnami po oboch stranách. Súčasťou tribún sú aj tzv. camarotes - špeciálne boxy pre VIP hostí. Na nich sa počas sprievodu dávajú fotografovať celebrity ako napríklad supermodelka brazílskeho pôvodu Giselle Bündchen. Občas sa v nich udeje aj škandál. Ten posledný väčší nastal potom, keď v roku 1994 štátna televízia zachytila vtedajšieho prezidenta krajiny, ako sa objíma s tanečnicou oblečenou do tielka, ale bez nohavičiek.

Karneval však neprebieha iba v Riu, ale aj v ďalších brazílskych mestách. Tie chudobnejšie na severe krajiny sa síce nemôžu popýšiť toľkou parádou ako Rio, atmosférou však často aj prevýšia oficiálne súťaže. Karneval pomáha 180 miliónom Brazílčanov aspoň na chvíľu zabudnúť na chudobu a vysokú zločinnosť v krajine. "Budem bubnovať ako nikdy predtým," uviedol bubeník jednej zo škôl samby Fererinho (27). "Nie je nič lepšie ako karneval. Karneval, Brazília a množstvo nádherných žien."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu