Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Lasica: Svoje divadelné manželky viem rozoznať

Milan Lasica s Danielou Kolářovou v komédii Půldruhé hodiny zpoždění.
Milan Lasica s Danielou Kolářovou v komédii Půldruhé hodiny zpoždění. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Hoci mal herec Milan Lasica už tri divadelné manželky, stále si ich nepletie. Manželský pár vytvoril v divadelných hrách s Kamilou Magálovou, Martou Sládečkovou a najnovšie aj s českou herečkou Danielou Kolářovou. S Kolářovou hrá v divadelnej komédii Půldruhé hodiny zpoždění, ktorá mala slovenskú premiéru v štúdiu L+S vo štvrtok.

"Viem ich rozoznať," povedal Lasica o svojich divadelných jemnejších polovičkách. Striedanie manželiek v divadle neprekáža podľa neho ani jeho skutočnej manželke Magdaléne Vášáryovej. Tá ako bývalá herečka totiž tiež vytvorila viacero divadelných a filmových dvojíc.

Najnovšia premiéra na tému manželských vzťahov je už druhou tohtoročnou na doskách divadla. V januárovej premiére Malé manželské zločiny vytvoril duo s Martou Sládečkovou.

V inscenácii Půldruhé hodiny zpoždění Lasica a Kolářová stvárňujú manželov, ktorí zistia, že po 30 rokoch spoločného života je najvyšší čas niečo zmeniť. Lasica si prácu s Kolářovou pochvaľoval a podľa neho ju budú hrať ešte mnohokrát na Slovensku aj v Čechách. Komédia mala českú premiéru v polovici júna na otvorení Leta hereckých osobností vo Švandovom divadle v Prahe.

Danielu Kolářovú mohli slovenskí diváci naposledy vidieť v úspešnej českej komédii Vratné lahve, v ktorej si zahrala manželku bývalého učiteľa Josefa Tkalouna v podaní českého herca a režiséra Zdeňka Svěráka. S Kamilou Magálovou si Lasica vymieňal konverzačné dialógy v komédii Vtedy na Jamajke, ktorá mala premiéru ešte v roku 2001.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu