Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Iné Kafe minuli na krst nového albumu 3 tony leteckého paliva!

Iné Kafe Zobraziť galériu (11)
Iné Kafe

Bomba! Splnený sen! Skrátka Iné Kafe! Kapela si na krst nového albumu „Právo na šťastie“ vybrala skutočne jedinečný spôsob, ktorý na Slovensku nemá obdoby. V lietadle nad Tatrami ho chalani z Iné Kafe pokrstili sviežim tatranským vzduchom!

Spolu s Iné Kafe sa na palubu Boeingu 737–300  zmestil limitovaný počet fanúšikov, ktorým sa pošťastilo kúpiť si palubnú vstupenku. Skupina sa s nadšeným davom odfotila priamo pred lietadlom. Potom sa už všetci nahrnuli na palubu lietadla. Keď sa z kokpitu ozval hlas pilota Vratka Rohoňa, vypukol hlasný rev a potlesk.

Lietadlo slovenskej charterovej leteckej spoločnosti Air Explore, v ktorej je Vratko zamestnaný ako pilot, má kapacitu 144 cestujúcich a vzletovú  hmotnosť 62.800 kilogramov. Štartovalo z letiska M. R. Štefánika v Bratislave a letelo na trase Bratislava – Nitra -  Sliač – Poprad – Sliač – Nitra – Bratislava. Pred našimi veľhorami sa v kokpite vymenili piloti, Vratko si totiž za seba musel priniesť náhradu.

Album „Právo na šťastie“ pokrstil spevák skupiny Lavagance Marek Rakovický sviežim tatranským vzduchom z trysky v lietadle. Stalo sa tak priamo nad AquaCity Poprad vo Vysokých Tatrách.

Krstný otec Marek Rakovický spolupracoval s chalanmi na novom albume ako producent. Z krstu bol nadšený:

„Bol to perfektný pocit. Krstiť album chalanom, ktorých mám rád a poznám sa s nimi od detstva. A ešte k tomu v Boeingu nad Tatrami,  to je proste špičkové!!! “

Na palube lietadla bola výborná atmosféra. Skupina podpisovala cédečka a bavila sa s novinármi aj fanúšikmi.

„Mnohým fanúšikom sme splnili sen. Na krst sme si  prenajali Boeing a minuli tri tony leteckého paliva! Ešte mi bude pár dni trvať, kým si uvedomím, akú šialenosť sme vyviedli. Bol to veru drahý špás, ktorý sme si mohli dovoliť len vďaka sponzorovi AquaCity a to aj napriek tomu, ze sme známi a máme verných fanúšikov. Strašne sa tešíme, že to celé klaplo. My aj fanúšikovia sme si včera na tých pár chvíľ doslova uplatnili svoje PRÁVO NA ŠŤASTIE! Toto sú momenty, ktoré sa dejú raz za život!!!“ emotívne opisuje šéf skupiny Vratko Rohoň.

Na album „Právo na šťastie“ museli fanúšikovia čakať osem rokov. CD nahrávali chalani z Iné Kafe 11 mesiacov. Sklady vznikali postupne od roku 2003 až doteraz. Frontman Vratko Rohoň spoločné nahrávanie s úsmevom komentuje:

„Nahrávalo sa nám dobre. Snažili sme sa byť čo najviac spolu. Nie vždy to ale bolo možné, tak sme komunikovali cez internet. Potom vznikali zaujímavé situácie. Forusove poznámky, ktorý prechodne žije v Londýne som si stiahol do telefónu v Helsinkách, prečítal som si ich nad Švédskom a v Pise som telefonoval do Bratislavy s Dodom, ako to treba upraviť v štúdiu a poslať mailom do Prahy…“

Okrem výstižného názvu zaujme aj obal cédečka. Vratko Rohoň:

„Booklet je grafická úprava fotografie časti sochy Frederica de Lorcu v Madride. Keď som tú sochu na začiatku leta uvidel naživo, bolo mi hneď jasné, ako bude obal vyzerať!“

Na novinku „Právo na šťastie“ sa fanúšikovia môžu tešiť v dvoch verziách - v klasickej a limitovanej. Klasické CD s plastovým obalom  obsahuje 13 skladieb. Limitovaná verzia albumu ponúka  jednu skladbu navyše a vychádza vo forme digipacku s extra informáciami o albume a o pesničkách pre zberateľov a skalných fanúšikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu