Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Alexander má popáleniny na 70 percentách telíčka

Rodičia Lucia Horvátová a Šimon Pecha nemali chlapca v čase nehody na očiach.
Rodičia Lucia Horvátová a Šimon Pecha nemali chlapca v čase nehody na očiach.

RUDŇANY/SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Iba päťročný chlapček Alexander Pecha z osady Pätoracké (neďaleko Rudnian) bojuje o život! V utorok popoludní, nevedno ako, skončil v plameňoch, ktoré neďaleko osady vzbĺkli pri požiari trávy. Oheň zasiahol 70 percent jeho tela! Prípad vyšetruje polícia.

Rodičia malého Šaňa ho v čase nehody nemali na očiach. Matka Lucia Horvátová (22) doma prala, otec Šimon Pecha (28) bol v lese. "Chlapec odišiel na záchod. Potom pribehlo jedno dievča a povedalo, že horí. Ja som tam rýchlo bežala a zbadala som, že syn horí. Strhla som z neho šaty. Bolo to hrozné. Okrem hlavy mal popálené celé telo. Potom ho sused odviezol do nemocnice," povedala nešťastná matka. Nevie si vysvetliť, ako sa jej dieťa ocitlo v plameňoch.

Alexandra priviezli na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Nemocnice s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi. "Dieťa malo popáleniny druhého až tretieho stupňa na 70 % tela. Najviac zasiahnutý bol hrudník, genitálie, horné a dolné končatiny," konštatoval primár OIAM Štefan Zelený.

Lekári chceli pacienta vrtuľníkom previezť do košického špecializovaného centra na popáleniny. Transport nebol pre vážny stav pacienta možný. Včera ho previezli sanitkou. Podľa Š. Zeleného nie je pre Alexandra prognóza veľmi priaznivá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu