Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kruhový objazd v Poprade s novým značením

POPRAD - Nový popradský kruhový objazd už funguje. Od soboty tu platí nové dopravné značenie, na čo by popradskí aj "cezpoľní" vodiči mali maximálne sústrediť svoju pozornosť. Zmenilo sa tu takmer všetko.

Nová situácia je v podstate návratom k normálu, ktorý platí na iných miestach Slovenska. Prednosť majú vozidlá, ktoré jazdia po kruhovom objazde. Doteraz mali napríklad prednosť vodiči vchádzajúci na objazd od Kežmarku či Popradu. Na to teraz môžu zabudnúť. Na novú situáciu ich upozorňujú príslušné dopravné značky. Prednosť už nemajú ani vodiči prichádzajúci od železničnej stanice.

"Problémy by nemali mať ani vodiči, ktorí do Popradu prichádzajú sporadicky," povedal riaditeľ popradského dopravného inšpektorátu Rastislav Polakovič a dodáva: "Pozor by si skôr mali dávať Popradčania, ktorí kruhovou križovatkou prechádzali s rutinou. No zatiaľ sme tu nezaznamenali žiadne problémy."

Nový popradský kruhový objazd je neuralgickým bodom dopravy v Poprade a dosiaľ bol často kritizovaný. Po rekonštrukcii má vnútorný priemer sedemdesiatosem metrov a vonkajší deväťdesiatšesť metrov. V jeho strede bude umiestnený erb mesta Poprad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu