Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vreckármi sú najmä malé dievčatá

Zlodeji v Nitre zneužívajú, že ľudia s nákupmi čakajú na zelenú.
Zlodeji v Nitre zneužívajú, že ľudia s nákupmi čakajú na zelenú.

NITRA - Rušná križovatka v centre Nitry sa stala rajom pre vreckových zlodejov. Vreckári využívajú, že ľudia s nákupmi v rukách sledujú semafor, a tak využívajú ich nepozornosť a okamžite siahajú po peňaženkách. Pred Vianocami sa takéto krádeže zvýšili o sto percent oproti iným dňom.

"Vreckári zneužívajú, že ľudia obťažkaní nákupmi pozorujú, kedy naskočí na semafore zelená, a na chvíľku zabudnú na tašky s peňaženkami či mobilmi. Bezpečnostné kamery už zachytili skupinky "dlhoprstých", chodiacich do Nitry kradnúť aj z okolia. Zvyčajne ich je viac a lup za pár sekúnd prejde niekoľkými rukami. Väčšinu vreckárov tvoria dievčatá," hovorí preventista mestskej polície Miroslav Duchoň.

Malá vreckárka chcela napríklad okradnúť študentku. Tá si to, našťastie, včas všimla. Väčšina obetí však nemá také šťastie. "Na vreckárov preto Nitranov upozorňujeme na internetovej stránke, prednáškach alebo tak, že vkladáme varovné letáky medzi reklamné plagátiky v obchodoch. Viacerí ľudia si však myslia, že by ich nedokázali okradnúť. Opak je pravdou, zvládol by to aj priemerný vreckár," dodal M. Duchoň. Situáciu komplikuje, že kradnú najmä deti, ktoré nie sú trestne zodpovedné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu