Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poznáme výhercov súťaže o DVD s filmom Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu

Zobraziť galériu (6)

Topky.sk v spolupráci s filmovou distribučnou spoločnosťou Magic Box pre vás pripravili súťaž o DVD. Film oscarového režiséra Mela Gibsona, inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý sa počas vojny stal hrdinom bez jediného výstrelu.

Krátko potom, čo Japonsko 7. decembra 1941 zaútočilo na Pearl Harbor, prihlásil sa dvadsaťtriročný Američan Desmond Doss, tak ako mnoho iných mladíkov, do služby vlasti. Z hĺbky svojho presvedčenia však odmietal nosiť akúkoľvek zbraň a zabíjať. Stal sa zdravotníkom 307. pešieho pluku 77. pešej divízie.

Skutočnosť, že Doss odmietal zbraň, sa nestretávala s pochopením u jeho spolubojovníkov. Len blázon by chcel, aby mu v boji kryl chrbát chlapík, vyzbrojený len odhodlaním a lekárničkou. Často musel čeliť nevraživosti a útokom ostatných vojakov. Napriek tomu, ako jediný americký vojak v 2. svetovej vojne, bojoval v prvých líniách neozbrojený.

V marci 1945 vypukla krvavá bitka o Okinawu. Dossova rota mala za úlohu dobyť 120 metrov vysoký útes. Keď  sa vojaci vyšplhali s pomocou lán na vrchol, dostali sa do ťažkej delostreleckej, mínometnej a guľometnej paľby. Vojak Doss sa odmietol ukryť a zostal uprostred krvavého pekla. Znášal z útesu do bezpečia jedného zraneného po druhom. Počas 12 vyčerpávajúcich  hodín, za stáleho ostreľovania, zachránil životy 75 vojakov…

Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu je neobyčajný príbeh o obetavosti, ktorý sa stal legendou. Pod scenárom sú podpísaní držiteľ Pulitzerovej ceny Robert Schenkkan (The Kentucky Cycle, Tichý Američan) a Andrew Knight (Cesta nádeje). Oscarom ocenený režisér Mel Gibson (Statočné srdce, Umučenie Krista)  opäť dokazuje svoj obrovský cit pre silné príbehy.

Traja z vás môžu získať 2 DVD. Správne odpovedzte na otázku a zapojte sa do žrebovania.

Ktorý z uvedených filmov nerežíroval Mel Gibson:

  1. Cefé Society
  2. Statočné srdce
  3. Apocalypto
 

Film Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu uvidíte v kinách od 10. novembra.

Výhercovia:

Martin B., Košice

Dana F., Dolný Kubín

Martin V., Hôrka pri Poprade 

Blahoželáme!

Organizátorom súťaže je spoločnosť Magic Box Slovakia, s.r.o.                      

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu