Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poznáme výhercu s rozprávkou Pieseň mora!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: ASFK)

Topky.sk a Asociácia slovenských filmových klubov pripravili súťaž o lístky na krásny a tradične animovaný film Pieseň mora.

V Írsku žije na osamelom majáku otec s dcérou a synom. Život celej rodiny sa obráti hore nohami vo chvíli, keď malá dcérka Saoirse nájde čarovný kožuštek a zistí, že je poslednou z tuleních víl. Jedine ona totiž môže piesňou zachrániť všetky rozprávkové bytosti, ktoré premenila na kameň čarodejnica Macha. Ako dopadne tento príbeh, si môžete pozrieť v kinách po celom Slovensku, a to v pôvodnej verzii s titulkami alebo s českým dabingom, kde titulnú pieseň nahrala držiteľka Oscara Markéta Irglová.

Režisér Tomm Moore vo svojom druhom celovečernom animovanom príbehu ukazuje svet keltských mýtov a využíva pritom tradičnú animáciu. Základom pre film sú teda ručne vytvorené kresby postáv a prostredia, ktoré sa následne, okienko po okienku, animujú v počítači. Svet keltských mýtov uvidíte vďaka tomu na plátne v jeho najkrajšej podobe.  A aj vďaka využívaniu týchto klasických metód si Tomm Moore vyslúžil filmom Pieseň mora svoju - už druhú - nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší animovaný film.  Prvá sa mu ušla za rozprávku Brendan a tajomstvo Kellsu.

V kine ku každému detskému lístku dostanete aj pexeso s obrázkami z filmu!

Stačí, ak správne zodpoviete na súťažnú otázku a jeden z vás môže vyhrať  lístky pre celú rodinu (4 vtupenky) na premietanie filmu v Kine Lumière v Bratislave:

Odkiaľ pochádza režisér filmu Pieseň mora – Tomm Moore?

  1. Írsko
  2. Anglicko
  3. Kalifornia

Výherca:

Zuzana Žiačková, Žilina

Blahoželáme!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu