Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Poznáme výhercov lístkov na komédiu Divoké historky!

Vyhraj lístky na komédiu Divoké historky! Zobraziť galériu (4)
Vyhraj lístky na komédiu Divoké historky!

Topky.sk a Asociácia slovenských filmových klubov pripravili súťaž o lístky na jeden z najšialenejších filmov tohto roka – Divoké historky!

Pomsta, deštrukcia a rozkoš zo straty sebaovládania. To sú základné charakteristiky filmu režiséra Damiána Szifróna, ktorý je v našich kinách od 19. februára. Každý z nás sa už ocitol v situácii, ktorá si vyžadovala veľa síl na to, aby sme ju v pokoji zvládli a nevybuchli. Hrdinovia týchto šiestich šialených poviedok to nezvládajú. Dostali sa do bodu, kedy im došla trpezlivosť a s intenzitou rozzúreného zvieraťa sa rozhodli to riešiť  po svojom vlastnými drsnými metódami.  Plné humoru a s prekvapivou pointou rozosmievajú divákov po celom svete už od svojej minuloročnej premiéry v Cannes a sú aj v nominácii na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

Čierna komédia, ktorú koprodukovali bratia Almodóvarovci ukazuje, ako to dopadne, keď je dovolené všetko. Heslom filmu totiž je, že nervy raz môžu rupnúť každému a Szifrón to dokazuje v každom jednom príbehu tohto výnimočného filmu. Sú nám všetkým blízke, lebo každý z nás sa ocitol v situácii, kedy mal pocit, že už naozaj vybuchne. Aj sám režisér. Ako Szifrón hovorí: „ Rozprávanie príbehu pre mňa znamenalo akt oslobodenia. Tieto historky sa vyrojili z najnespútanejších zákutí mojej predstavivosti. (...) Západnú kapitalistickú spoločnosť často vnímam ako neviditeľnú klietku, ktorá ochromuje našu citlivosť a  kriví medziľudské vzťahy.  Divoké historky  predstavujú skupinu ľudí, ktorí v takejto klietke žijú, bez toho, aby si uvedomovali jej existenciu. No v momente, kedy by väčšina z nás problém  potlačila alebo pretavila do  depresie, sa títo ľudia rozbehnú na plné obrátky.“

 

Zapojte sa do súťaže. Dvaja z Vás môžu vyhrať 2 vstupenky do kina na film Divoké historky.

Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku.

Aká je krajina pôvodu filmu Divoké historky?

1.       Španielsko

2.       Mexiko

3.       Argentína

Výhercovia:

Juliana Knapova, Bratislava

Miloš Zima, Nitra

Blahoželáme! 

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu