Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Poznáme výhercov súťaže o knihu Phila Jacksona Jedenásť prsteňov

Phil Jackson: Jedenásť prsteňov Zobraziť galériu (2)
Phil Jackson: Jedenásť prsteňov

Duša úspechu – spomienky legendárneho trénera na jedenásť majstrovstiev NBA, obohatené úprimným pohľadom na alchýmiu skrytú za vedením športového tímu.

Phil Jackson v knihe Jedenásť prsteňov  zhrnul svoj obdivuhodný život ako basketbalový legendárny tréner, ktorý počas svojho života vyhral jedenásť majstrovstiev NBA. To sa doposiaľ  nikomu nepodarilo.

Čitateľovi ale prináša omnoho viac svojimi názormi na život, pri ktorých vychádza z najhlbších ľudských hodnôt. Jackson vyrastal v prísnej rodine kazateľa, ale keď dospieval v šesťdesiatych rokoch, vo veľkom nasával ideály hippies a hľadal si vlastnú cestu. Skúmal rôzne učenia od humanistickej psychológie a filozofie amerických Indiánov až po meditáciu zen-budhizmu. Hráčov z NBA nútil cvičiť jogu, hovoril s nimi o zen-budhizme, do šatne im vešal siouxské talizmany a kupoval im klasické romány. Našiel však nový prístup k vedeniu ľudí založený na slobode, nefalšovanosti a obetavej tímovej práci.

Ako hlavný tréner tímu Chicago Bulls vyhral šesťkrát majstrovský titul a s mužstvom Los Angels Lakers päťkrát. Celý svet pozná legendárne hviezdy týchto mužstiev  Michaela Jordana, Kobeho Bryanta a mnohých ďalších – autor nám približuje tieto fascinujúce osobnosti, ktoré posunuli hru basketbalu takmer na hranicu nemožného.

Jedenásť prsteňov je nielen podnetná, ale aj podmanivá kniha. Po jej prečítaní začneme rozumieť príťažlivému basketbalu, pretože autor o ňom hovorí s takým zápalom, že nadchne aj nás. Na druhej strane je to neuveriteľne inšpiratívna kniha nielen pre vlastný osobnostný rozvoj, ale aj pre mnohé manažérske zručnosti, o ktorých sa Jackson zmieňuje.

 

Koľko prsteňov za víťazstvo v NBA má Phil Jackson ako tréner vo svojej zbierke?

A: 10

B:11

C:12

 

Výhercovia:

Robert Hurka, Humenné

Roman Blaho, Bratislava

Blahoželáme!

 -reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu