Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polnišovej partner Darras: Ako riaditeľ skončil!

Matthieu Darras a Petra Polnišová Zobraziť galériu (5)
Matthieu Darras a Petra Polnišová

BRATISLAVA - Francúzsky publicista, žurnalista a zároveň partner humoristky Petry Polnišovej, Matthieu Darras, ukončil svoje pôsobenie na pozícii umeleckého riaditeľa Medzinárodného filmového festivalu (MFF) Bratislava.

Informovala o tom organizátorka Veronika Muchová. "Po bilancovaní výsledkov a cieľov, ktoré si MFF Bratislava, ako jedno z najvýznamnejších kultúrnych podujatí Slovenska kladie za dôležité, a po viacerých diskusiách ohľadom ďalšieho formovania festivalového projektu, sa vedenie rozhodlo pre zmenu na pozícii umeleckého riaditeľa," napísali organizátori v oficiálnom stanovisku. Ďalej uviedli, že ich cieľom je vytvoriť programový tím zložený z medzinárodných i domácich profesionálov, pričom do kreovania tvorivého procesu chcú zapojiť i nové talenty.

"Matthieu Darras počas dvoch rokov pôsobenia na pozícii umeleckého riaditeľa Medzinárodného filmového festivalu Bratislava presadil viacero prvkov, ktoré posunuli festival bližšie k štandardom renomovaných festivalov v Európe a vdýchol festivalu 'artovejší' charakter. Opierajúc sa o bohaté skúsenosti z medzinárodných festivalov a sieť spolupracovníkov, pripravoval program festivalu s dôrazom na jeho kvalitu a s cieľom priniesť najnovšie filmové projekty k slovenskému divákovi. Jeho prínos je čitateľný aj v orientácii na spoluprácu s viacerými európskymi festivalmi. Za jeho prácu mu vedenie festivalu vyslovuje svoje úprimné poďakovanie a praje mnoho výnimočných filmových projektov a úspešnú realizáciu umeleckých ambícií," dodali organizátori.

Darras, ktorý je známy aj ako partner komičky Petry Polnišovej, bol vo funkcii umeleckého riaditeľa MFF Bratislava dva roky - v roku 2009 a 2010.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu